Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

burun kanaması

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=37887
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 07:18


Konu: burun kanaması
Mesajı Yazan: efthalia
Konu: burun kanaması
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2013 Saat 00:32
İyi çalışmalar Kadir Bey;
4 yaşındaki oğlum şu aralar grip geçiriyor. Sizden öğrendiğimiz şeyleri naçizane uygulayarak geçirmeye çalışıyoruz. Çok hapşırıyor ve öksürüyor. Akşam tam yatmadan önce serum fizyolojik yapacaktım, arkamı döndüm, hapşırıkla öksürük arası bir ses çıkardı, döndüğümde burnu kanıyordu. İlk başta telaşlanmadım ama kanama gerçekten uzun sürdü. Kıpkırmızı sümüksüz sulu bir kan, durdurmakta baya güçlük çektik. 10 dakikamızı filan aldı diyebilirim. Şimdi de diken üstündeyim. Hapşırma sonrası kanama olabileceğini biliyorum, daha önceki griplerinde de hapşırma sonrası sümükle karışık kan gelmişti ama bu kez kanın fazla olması bizi telaşlandırdı. Birinci sorum bu kan normal mi ya da ne kadar miktarı normal? İkincisi ise şimdi yine hapşırıcak ve burnu kanıycak diye korkuyorum, önlemek için ne önerirsiniz? Kanama esnasında ne yapmak lazım kanı daha hızlı durdurmak için. Yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.
Çok teşekkür ediyor, tekrar iyi çalışmalar diliyorum.


-------------



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Mar 2013 Saat 00:15
Bir daha kanadiginda, soguk su ile yuzunu yikayin ve burun kemiginin hemen on kismini isaret ve basparmaginiz ile sikin. Sakin burnuna bir seyler sokmayin, ve SAKIN basini arkaya attirmayin, zira kan arkadan akar ve siz kanama gecti zannedersiniz.


Mesajı Yazan: efthalia
Mesaj Tarihi: 01 Mar 2013 Saat 00:20

Size yazdıktan sonra 3 kez daha kanadı, ikisinde çok kan aktı. Ya hapşırınca ya da az da olsa dokununca kanıyor. Dediğiniz şekilde yaptık, en son kanadığınnda da içini bir güzel temizledik, bir sürü mukus kıvamında kan pıhtısı çıktı. Şu anda yatırdım, ama korku içindeyim. Burnu çok tıkalı yani grip geçirdiği için. Bol bol da temizliyoruz serum fiz. ile. Gribe mi bağlıdır, başka şeyler düşünmeli miyim :(



-------------


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Mar 2013 Saat 01:48
Gribin yaptigi odem sonucunda, burun ici tabakasi cok inceliyor ve kolayca yirtilip kanayabiliyor.. Burnuna soguk su cekip, sumkurtmeniz cok faydalidir.


Mesajı Yazan: efthalia
Mesaj Tarihi: 02 Mar 2013 Saat 01:00
Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız her zamanki gibi KizBebek

-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat