Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kıskançlık hk.

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=37925
Tarih: 03 Eki 2025 Saat 12:44

Konu: kıskançlık hk.
Mesajı Yazan: didemipek
Konu: kıskançlık hk.
Mesaj Tarihi: 02 Mar 2013 Saat 00:17
hocam benim 1 ve 2.5 yaşlarında iki kızım var. büyük küçüğü sürekli dövüyor, saçını çekiyor. Oyuncak vermiyor, küçük eline bir şey alsa direk saçını tutup elinden alıyor. İkisine de ayrı oyuncaklar aldık fakat yinede farketmedi vermiyor. Küçükte bilinçlendi artık elindeki oyuncağı vermiyor önceden elinden alıp ablasına veriyordum şimdi alınca ağlıyor. Hocam nasıl davranmalıyım, küçüğü biraz korusam yada ablaya kızsam abla iyice hiddetleniyor küçüğe daha saldırgan oluyor. Küçüğü korumasam bu sefer küçük ağlayarak bakıyor. Dengeyi nasıl sağlamalıyım bir akıl verin çok zor durumdayım.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Mar 2013 Saat 02:21
Isiniz zor. Kucugu, buyugun serrinden korumaniz sart. Abla hicbir zaman, kucugu ezmeyi kendisine verilmis bir hak olarak gormesin... Ablanin hiddetlenmesinden de korkmayin, siz sert cikisirsanir, pisar.

Mesajı Yazan: didemipek
Mesaj Tarihi: 02 Mar 2013 Saat 12:48
teşekkürler hocam bir yazınızda küçük için büyüğe kızmayın dediğinizi okumuştum o yüzden yumuşak davranmaya çalıştım ama bu durum bizim için geçerli değil heralde diye de düşünüyordum çünkü küçük çok eziliyor. Hocam oyuncak konusunda büyük ne kadar ağlarsa ağlasın küçükten alıp vermeyelim değil mi, sınırını ve herşeyin onun olmadığını öğrensin. Kıskançlığını körüklemekten de çok korkuyorum.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Mar 2013 Saat 17:43
Mesele, ikisine de esit davranmaniz, digerini kayirmamaniz.   "-küçük için büyüğe kızmayın -: bunu soylemekten kastimda, buyuge gereksiz mudahale yapmamaniz icin. Hakkaniyetli olacaksiniz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat