Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bebeğim emmek istemiyor

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=37936
Tarih: 29 Eyl 2025 Saat 07:27

Konu: bebeğim emmek istemiyor
Mesajı Yazan: zehracan
Konu: bebeğim emmek istemiyor
Mesaj Tarihi: 03 Mar 2013 Saat 12:57
hocam merhaba. yardımınıza öylesine ihtiyacım var ki anlatamam. bebeğim 5 aylık. 15 gündür emmede problem yaşıyoruz. doğumundan bu yana memeye düşkün bir bebekti, muntazaman emerdi. ancak 15 gün öncesinde başlayan meme reddedişleri beni endişelendiriyor. 3 gün öncesine kadar düzeleceğini düşünüyordum ama git gide uzaklaşıyor. yaklaştığı anda başlıyor ağlamaya. üstelik sütüm de yetecek derecede bol. niye böyle davrandığını anlamıyorum üstelik ısrar da etmiyorum, zorlamıyorum ters tepki olmasın diye. 3- 6 aylar arası bebeklerde bu durumun yaşandığını, bırakmaya meyilli olduklarını okumuştum. ne yapmalıyım? yardım edin hocam umudum sizsiniz, yol gösterin lütfen.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Yasminal
Mesaj Tarihi: 03 Mar 2013 Saat 16:30
İyi günler 
Hocam cvp yazmadan yazdığım için kusura bakmayın ama aynı durumu tamda beşinci ayda bende yaşadım . Etrafla çok ilgili olmaya başlıyorlar bu ay .3 dakikakıyı geçmiyodu emme süresi oda zorla. Çözümü ışıksız ve sessiz bi odada emzirerek buldum .bazende ayakta emzirdim. 1 ay sonra normale döndü. 

Mesaj Tarihi: 03 Mar 2013 Saat 16:51

rica ederim. bilakis cevabınız için çok teşekkür ederim. dediğiniz şekilde emzirmeye çalışıyorum ancak bazen o yöntemler de fayda etmiyor. tekrar sağolun.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Mar 2013 Saat 18:48
Dogru.. Zamanla memede kalis sureleri azalir, eskiden bir memede 10 dakika oyalanan bebek, bu aylarda 2-3 dakikada meme emme isini bitirir, dili ile memeyi disari iter ve size siritir... Ayrica kilo alisinin da iyi olusu bu durumu teyid eder.

Mesaj Tarihi: 03 Mar 2013 Saat 22:15
hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. bir sorum daha olacak daha önce bahsetmiştim. kızım 5 aylık ve parmağını emme davranışı var. damak yapısının olumsuz etkileneceğini ve de parmağında incelme olabileceğini söylüyorlar. açıkçası bu konuda ne yapıp vazgeçirebilirim bu davranıştan bilmiyorum. bu konudaki yorumlarınızı bekliyorum hocam. değerli vaktinizi alıyorum. şimdiden teşekkürler. Allaha emanet olun.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2013 Saat 04:35
Orta okul zamanina kadar emerse, olabilir.... Yoksa, anne karninda bile parmak emdiklerini gosteren US resimleri var...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat