Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kakadan rahatsız olmama

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=37978
Tarih: 29 Eyl 2025 Saat 13:24

Konu: kakadan rahatsız olmama
Mesajı Yazan: özge deniz
Konu: kakadan rahatsız olmama
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2013 Saat 17:13
Merhabalar doktor bey...

Benim oğlum 15 gün sonra 37 ayı dolduracak. Hala bez kullanıyoruz...5 ay kadar önce bezi çıkartıp adaptör veya lazımlık kullanma girişimimiz olmuştu. Çişi çok kolay öğrenmişti. Fakat kakayı oğlum kesinlikle lazımlık veya adaptöre yapmak istemiyordu. Birkaç haftalık bir denemeden sonra günde bazen 6 kez kakalı külot yıkayınca vazgeçip tekrar bez takmıştım. O zamanlar herhalde zamanı gelmedi diye düşünmüştüm. Çünkü kakasını altına bezine yaptığı zaman hiçbir rahatsız olma belirtisi, değiştirtme isteği olmuyordu. Sizin bir yazınızda bezi bırakma işaretlerinin adım adım gerçekleşeceğini bunlardan birisinin de çocuğun kakasından rahatsız olup değiştirtmek istemesinin olduğunu okumuştum. Biraz zaman geçsin ister herhalde dedim. Fakat 5 ay geçti. Hala kakalı bezinden rahatsızlık duymuyor. Ben de yeniden bir girişimde bulunmadım bu yüzden ama 3 yaş oldu. Ne yapayım bu belirti olmasa da tekrar tuvalet eğitimin başlayayım mı. Çok mu geç kaldım. Bu psikolojisi için kötü olur mu...

İlginiz için teşekkür ederim...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2013 Saat 19:55
Ama sizin de beklentileriniz cok erken safhada baslamis...Hele erkek cocuklarinda bu isler 4 yasina kadar uzayabiliyor. Eski yazilarimda belirttigim gibi, asla egitimle, tehditle, korkutma ile erkene alamazsiniz. Tuvalet egitimi; kedi-kopek yavrularina verilir. Insanlara degil...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat