|
Hocam İyi Günler, geçen haftalarda da size yazmıştım 5 yaşındaki kızımın boğazlarında beyaz enfeksiyon olduğu için doktora gitmiştik ve antibiyotik kullanmıştık. bu 4. kez tekrar aynı şey oldu ateş karın ağrısı ve boğaz enfeksiyonu geçen sefer Strep A Testi yapılmıştı ve sonuç negatif olmuştu ama hastalık gene tekrarladı ve boğaz kültürü yaptırdık. Beta virüsünde üreme olduğu söylendi. henüz sonuçları elimize almadık telefon ile öğrendik. sonuçlar ile eşim doktora gidecek tekrardan. şu an antibiyotik kullanıyoruz zaten antibiyotik kullnınca geçiyor aradan 1 hafta geçince tekrar oluyordu. şimdi ben çok endişeliyim. Üreme olduğu söylendi ve nasıl bir tedavi yolu izlemeliyiz. Bu mikrop kızımda başka hastalıklarada yol açarmı. ne yapmamız gerektiği konusunda yardımlarınızı rica ediyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim. İyi Çalışmalar Hocam. Hocam tahlil sonucu geldi: Aşağıda aynısını yazıyorum. Doktor antibiyotiğe devam edip pazartesi tekrar gelmemizi istedi. Bu hastalık için koruyucu iğneden bahsetti. Ne yapmamız gerektiğini size sormak istedim. Tekrar teşekkür ederim. D.gram : Epitel hücreleri , PNL cinsi iltahap hücreleri , gram(+) diplokok ve çomaklar, gram( - ) diplokoklar görüldü. E.Z.N. : - Neisser : - Kültür : A - grubu Beta hemolitik streptekok, koagülaz (-) stafilakok ve difteroid basil üredi. not: A- grubu Beta hemolitik streptekok üredi .
------------- oyaoz
|