Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ÇokAcil İsilik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38130
Tarih: 05 Ağu 2025 Saat 05:01

Konu: ÇokAcil İsilik
Mesajı Yazan: özüdoğru
Konu: ÇokAcil İsilik
Mesaj Tarihi: 15 Mar 2013 Saat 18:35
hocam bugün kızım sürekli ensesini kaşımış işten eve geldik soydum bir baktımki sırtının bez bölgesine kadar olankısmı ön göğsüde memelerine kadar isilik atmış. kızım 16 aylık hiç isilik olmadı evimiz  aynı sıcaklıkta gecede üstünü çok örtmem ve giydirmem. Sadece dün şampuanını değiştirdik o yapmış olabilirmi şimdi yıkadım kızımı ve hemen size yazdım. birşey sürmedik acil yazınne olur sürekli kaşıyor kendisini . teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Mar 2013 Saat 21:22
Uyurken, bazen olabiliyor.. Banyo yaptirin ve biraz "Lif" ile surtun..

Mesaj Tarihi: 15 Mar 2013 Saat 21:27
hocam dündışarı çıkmışlardı markete gitmişlerdi orası malum  sıcak oluyor kızımdada mont var terleme ile olmuş olabilir değil mi hocam ben genelde kapalı yerlerde çıkarırım montunu ama bakıcısı çıkarmamış. birşey sürmeden dediklerinizi yapacam kaşıntısı umarım geçer saygılarımla

Mesaj Tarihi: 15 Mar 2013 Saat 22:03
Tabiiki olabilir, dediklerimi yapin.

Mesaj Tarihi: 17 Mar 2013 Saat 14:59
hocam bu sabah kızımın vücudundaki isilik daha çok yayılınca endişelendik ve gösterelim diye acile gittik .doktor baktı isilik dedi ama şimdi dışarda kolidorda 2 tane çocuk kızamık vakalı dedi hemen kaçın dedi sizinçocuğada geçebilir diyince ben daha kötü oldum. bize sıra gelene kadar ben arabada bekledim zaten hemen içeri girip çocuğun sırtını ve göğsünü gösterdim seddeyeye dahi yatırmadımbu kızamık vakası öyle dışarda bekleyen hastalardan geçermi 1 hafta sonra sizin bebeğinizdede çıkar dedi. Hocam neolur yardım edinhiç iyi değilim. İsilik kaşıntısı için andazol şurup yazdı ama almadım henüz kızım 16 aylık aşıları yapılı isilik için gittik umarım kızamık kapmaz. Ne olur aklım başımda nedeğil yardım edin ağlıyorum inanın. isilik biraz azaldı derken bugün daha çok çoğalmış serin tutuyorum banyo ve lif yapıyoruz teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 17 Mar 2013 Saat 19:15
Palavra.. Kizamik, dokuntu basladiktan sonra bulasmaz... Bu kadar basit bir bilgi bile artik TIP Fakultelerinde okutulmuyor, bu cahillerin laflarina kanmayin.. Andazol ne alaka?? Andazol; barsak kurtlarinda verilen bir ilactir... Ayricada Kizamik asisi usulune uygun ( yasindan sonra) yapildi ise, zaten korur. Simdi asili olduklari halde Kizamik olanlar, Devletin erken asi yaptigi cocuklar... 40 sene oldu, Devlet hala bir Kizamik asisi kimlere ve nasil yapilir ogrenemedi gitti. Adamlar hala  inatla 9 aylik cocuklara Kizamik asisi yapiyorlar.. Atalarimiz bosuna soylememis; " - Etrak, bi-izan, bi-idrak -" diye..Ama ne oluyor, ceremesisi gariban halk cekiyor, devletin  Dovizi heba oluyor, umurlarinda degil...

Mesaj Tarihi: 17 Mar 2013 Saat 19:19
hocam es geçmek istemem bize sıra gelesine 2 dk kala bir kız çocuğu dudak altında 2 tane yara şeklinde görüntüler vardı çocuk öksürdü aramız 1 m kadar annesi ağzını kapatır gibi yaptı ve biz hemen doktor odasına geçtik. Bu çocuk umarım kızamık değildir . Hocam inanın yaşamıyorum ya kızamık olursa deli olacam doktor hemen kaçın diyor birde bize  yalvarırımbana ancak siz çare olabilirsiniz.

Mesaj Tarihi: 17 Mar 2013 Saat 19:24
Kadir hocam çok kötüyüm inanın kızım 1 hafta önce pişik oldu şimdi bakıcısının üzerini alışverişmerkezinde açmamasından isilik oldu biri iyileşmeden biri başladı üstelik acildeki doktor bana kızamık geçirsiniz 1 hafta sonra 2 tane vaka var sizde olursunuz kaçın demesi psikolojimi bozdu çok kötü haldeyim üzüntüden mide kanaması olacam kızım 1 yaşında oldu aşısını şidide yeni 16 aylık oldu. Hocam geçmez değil mi kızamık yalvarırım söyleyin hemen

Mesaj Tarihi: 17 Mar 2013 Saat 19:44
Niye anlamiyorsunuz... Size izah ediyorum, Kizamik asisi yasindan sonra yapildi ise, cocugunuz  Kizamik olamaz.. Kizamik asisi duzgun yapildimi diye soruyorum, siz ona bakin. Eger yasindan sonra yapildi ise asi korur. Ayrica da bir daha soyluyorum, Kizamik doktukten sonra bulasma olmaz... Ben size daha ne diyeyim....Siz birakin o doktorun sacmaliklarini... O hastalarin Kizamik oldugu bile kesin degil. Ayricada, Kizamik hastaligi tehlikeli bir hastalik degildir. Kizamik hastalari; eski neslin yaptigi hatalar yuzunden oluyorlardi. Hasta ya bakimsizliktan (et,sut yedirilmezdi) yada Zaturreden olurdu.. Hele birde oksuruk suruplari ile oksuruk kesilirse, olum kacinilmazdi..

Mesaj Tarihi: 17 Mar 2013 Saat 19:49
hocam çaresizlikden size sığındım yardımlarınız için çok sağolun. kızım 15  kasım 2011 doğumlu ben aşısını 16 kasım 2012 de yaptırdım. hocam cuma günü atan isilik neden peki bu sabah daha çok azmıştı. serin tutuyorum günde 2 kez banyo yapıyor birşey sürmedik ama daha çok arttı. Hocam allah razı olsun ne diyeyim dualarım sizinle çok sağolun saygılarımla.

Mesaj Tarihi: 17 Mar 2013 Saat 19:51
Deri bir defa "kavladiktan" sonra, hayatiyetini kaybettigi icin, soyulmaya baslar. Yani hadise olup bittikten sonra, ancak 2-3 gun sonra etkileri gorulur... Hersey normal siz benim sozumu dinleyin, yoksa, goruyorsunuz basiniza nasil isler aciyorlar...

Mesaj Tarihi: 18 Mar 2013 Saat 09:49
Hocam isilik kaşıntısı için yazdığı şurup Atarax mış. Ben size yanlış söylemişim. bu sabah eczane kayıtlarında çıktı sistemden . Henüz almadım ama kızım gece özellikle çok kaşınıyor. İsilik te bugün biraz sönmüş gibi ama yine kırmızı ve kabarık dediklerinizi uyguluyoruz bu gece ince giydirdim kızımı ayağına çorapta giydirmedim üzerine sadece battaniye örttüm ama kaşınmaktan üstünü sürekli açtı bende sabahı sabah ettim uyumadım . Günde 2 kez banyo yaptırdım ve ince giydirdim umarım hasta etmeyiz . Şurup için ne dersiniz hocam kaşıntısı için kullanmama gerek var mı? Herşey için size çok teşekkür edip eşim ve ben size saygılarımızı iletiriz.

Mesaj Tarihi: 18 Mar 2013 Saat 17:46
Atarax'a gerek yok, guzel bir "Sicak-buharli" bir banyonun sonunda siki bir kese yapin, olu derileri dokun,  rahatlar. Allerjik bir durum degilki, Atarax tesir etsin..."- Laf olsun, recete dolsun-"  diye yapilmis bir sacmalik...

Mesaj Tarihi: 18 Mar 2013 Saat 19:14
hocam şurubu almadım zaten biz lif sürerken dahi bebek acıdığını belli ediyor poposunada geçmiş isilik tahriş olmuş gibi kıpkırmızı derisi böyle sertleşmiş el sürdürmüyor zaten çok az  elime menlendirici banyo sonrası losyon sürdüm az önce birde kese yaparsam tahrişliği artar diye düşünüyorum hafif bir sabunla lifleyip sadece yıkıyoruz.ilginize teşekkür ederim umarım benden bıkmadınız hocam saygılarımla

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat