Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yatarak emzirmek

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38134
Tarih: 09 Eki 2025 Saat 19:31

Konu: Yatarak emzirmek
Mesajı Yazan: inci06
Konu: Yatarak emzirmek
Mesaj Tarihi: 15 Mar 2013 Saat 21:49
*Hocam yatarak emzirmek orta kulak enfeksiyonu yaparmı? Benim oğlum 9. ayını bitirdi yaklaşık 3 aydır yanımda yatırıp, kolumlada başına destek yapıp yada yastıkla başını yükseltip yatarak emziriyorum. Okuduğum yazılarda yatarak emzirmenin orta kulak enfeksiyonu yaptığı yazıyor bu doğrumu? 
**Şu an oğlumun burnunda akıntı, hapşırık,37.7.ye çıkan ateşi var bunun orta kulak enfeksiyonuyla bir ilgisi varmıdır hocam? Teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Mar 2013 Saat 22:11
Yalan... Yatarak "anne memesini"  emzirdiginizde bir zarar olmuyor, hatta daha iyi oluyor da, biberon ile mama emdiginde oluyor.. Malum bizim doktorlar hicbir seyi tam ogrenmezler. Yarim yamalak bilgi ile de yorum bu kadar olur.. Siz dilediginiz gibi emzirin... Ayrica da; Orta Kulak iltihabi olmuyor.. Mama orada bir cins  yabanci cisim reaksiyonu olusturuyor ve olusan odem, Oztakinin kapanmasina sebep olabiliyor (herkezde olmuyor) .. Bunun sonucunda da orta kulak ifrazati akamayip icerde birikiyor ve agri yapiyor... Orta Kulak Iltihaplari; Iltihap degillerdir... Mekaniktirler.. Bu sebeplede tek bir burun damlasi ( Iliadin, Otrivin gibi) ile iyilesirler.

Mesajı Yazan: Hayalimsin
Mesaj Tarihi: 15 Mar 2013 Saat 23:46
Hocam benim kızımda yatarak uykusunun arasında biberon ile besleniyor kulağına sorun olurmu? 10 aylık kızım.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Mar 2013 Saat 04:59
Simdiye kadar olmadi ise, bundan sonrada ( tabii biberona bagli olarak) olmaz...Dedigim gibi o mekanizma herkezde olmuyor... Belkide palavra,  emin degiliz..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat