Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

perthes hastalığı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38155
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 18:56

Konu: perthes hastalığı
Mesajı Yazan: pınarrüzgar
Konu: perthes hastalığı
Mesaj Tarihi: 18 Mar 2013 Saat 10:17
Kadir Bey merhaba
ben sizin eski üyenizim de parolamı hatırlayamadığım için yeniden üye oldum.
size oğlumdaki bacak ağrıları ile yazmıştım.siz de bu yaşta romatizma olmaz demiştiniz.haklydınız.
oğlum 5 yaşında 20 kilo 109 cm.
Bazı geceler uykusundan uyandıran diz ağrılarıydı bugüne kadarki şikayetlerimiz.
Geçen hafta bir gün topalladı. hemen acilden ortopediye yönlendirilince olabilir gribal bir durumda bazen olur izleyelkim dediler. o gün gerçekten de topallam geçti. 5 gün sonra kontrole gittiğimizde dr kalçadaki durum hala devam ediyor, ben perthesden şüpheleneyirom ama 5 gün dolven içsin sonra gene görüşelim dedi. Bu esnada da hani nolur ne olmaz diye  öncedden biz Özgür beyden(romtolog çapada) randevu almıştık cumartesi gününe . Gittik, romatizması yok ama oğlunuzda PErthes var, mr çekilmesini istiyorum dedi. Hemen o gün mr çektirdik ve istediği kan tahlillerini yaptırdık.
Mr da da ödem gözüküyor, tahliller normal değerlerde. Bzi bugün akşamüstü Dra gideceğiz. Oğlum evde dinleniyor. Topallam yok.Ama size de yazmak istedim.Nedir bu hadstalık, ameliyat mıdır çaresi? ve % yaşındaki bir çocuk nasıl koşmadan,zıplamadan duracak doktor bey? O kadar üzgünüm ki tarifi yok:(....

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Mar 2013 Saat 18:10
Bir cins; "Aseptik Kemik Nekrozu"  hastaligidir. Bu hastalik bulundugu kemige gore isim degistirir. Mesela; dizde olursa ismi;"Osgood-Schlatter",  kalca da olursa; " Legg-Calve-Perthes"  ismini alir. Bu hastalikta, kalca kemiginin, bas kisminda harabiyet vardir. Herhangi bir tahlil bulgusu yoktur, tabiiki tahlilleri normal gelecektir. Teshis; Rontgen bulgusu ile konulur..  Tedavi: Oncelikle istirahattir. Evet, kosmayacak, ziplamayacak.... Yoksa; ya ameliyata gider( agir bir ameliyattir) yada hayat boyu topallayacak... Zaten 2 kilo fazlasi olan bir cocuk, birde yukseklerden, 3-5 basamaktan atlamalar yapti ise, hastalik kacinilmaz oluyor.  insallah, dogru-durust doktorlara rast gelirsiniz, durumdan beni haberdar edin.. Zaten nereden baksaniz, hastalik 2 seneden beri varmis...

Mesaj Tarihi: 19 Mar 2013 Saat 10:27
kadir Bey mr sraporunun sonuç bölümünde yazanlar
Sağ koksofemoral eklemde effüzyon
Kemiksel yapılarda sinyal değişimi gözlenmemiştir

Bu hastalığın başlangıç aşamasında olduğumuzu gösterir mi? Doktorumuz bugün ameliyatlarda olacağı için yarına randevu verdi.
Sizin istanbulda önereceğiniz doktor var mıdır?
Değerli bilgileriniz bizim için çok kıymetli.Teşekkür ederim.

Bu arada ara bir bilgi de vereyim: Oğlum yaz ayından beri hiç antibiotik kullanmadı çünkü sizin ve kbb doktorumuz sayesinde ilaçsız atlattık hep. Bal limon serum fiz. Tabi şu an bu gripler nezleler o kadar basit geliyor ki..

Mesaj Tarihi: 19 Mar 2013 Saat 17:28
Kemiksel yapida bir "degisim" olmamasi ; Perthes tanisini ekarte eder. ... Basit bir ,"Synovit" hadisesidir. Sadece istirahat ile duzelir.

Mesaj Tarihi: 19 Mar 2013 Saat 17:51
inşallah inşallah inşallahhhhhhhhhhhhhhhhh
doktor bey şu an kuş olsam yanınıza gelsem elinizi öpebilsemm
yarın doktor dönüşü haberleri yazacağım size inşallah özgür beyden de bunları duyarım 

Mesaj Tarihi: 20 Mar 2013 Saat 20:16
Kadir bey merhaba, 
Bugün özgür beye gittik perthesden ziyade sizin dediğiniz synovit olabilir ortopedistine yönlendirdi. Bakırköy'de GAZİ beye yönlendirdi hemen ordan oraya geçtik. İnceledi ve synovit gibi dürüyor üç hafta süresi vardır siz ikinci haftadasınız haftaya Çarşamba tekrar gelin dinlensin dedi. Dolvene devam edeceğiz. Oğlunuzu izleyeceğiz tam olarak şudur diyemeyiz dedi hala biraz rahatsız yürüsede şiddetli bir topallama yok Artık rahatlayayım mı ne dersiniz

Mesaj Tarihi: 20 Mar 2013 Saat 21:06
Tamamdir, artik; doktor-doktor gezmenize de gerek yoktur, onlara kalsa size bir turlu veda edemezler...ISTIRAHAT ETMESI COK MUHIM.... 

Mesaj Tarihi: 21 Mar 2013 Saat 09:44
KizBebek inşallah doktor bey, çok teşekkür ederim size de.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat