Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

oğlum istanbul bronşiti mi astım mı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38158
Tarih: 28 Eyl 2025 Saat 22:33

Konu: oğlum istanbul bronşiti mi astım mı
Mesajı Yazan: zbalyen
Konu: oğlum istanbul bronşiti mi astım mı
Mesaj Tarihi: 18 Mar 2013 Saat 15:54
iyi günler hocam. oğlum 5 yaşında bu yıl anaokuluna başladı. ve hastalıklar da.. oğlumda sabah uyandığında 5-10 dk süren öksürük olurdu gün içinde egzersiz haricinde pek olmazdı. geniz akıntısı denilip bir süre aferin ve zaditen kullandık. fakat öksürükler yankılı ve gece uykusundan uyandıracak şiddete geldiğinde doktora gittik. ciğerleri temiz dedi fakat ısrarımızla röntgen çektik pnömoni dendi macrol, airfix (montelukast) ve ventolin buhar kullandık 2 ay kadar iyiydi. okula başladıktan 2 hafta sonra oğlumun şiddetli öksürüğüyle uyandık boğazını tutup anne boğuluyorum diyordu. ama hırıltısı yok. hemen evde önceden kalmış ventolin buhar verdik rahatladı ve dr.a götürdük teşhis istanbul bronşiti, çocukluk çağı astımı ilaç fiksotide inhaler, singulair tablet.  acaba yanlış mı yapıyorum. oğlum anne boğuluyorum deyince çok korktum ve şimdiye dek kullanmamakta direndiğim kortizonlu spreye başladım. lutfen yardımcı olun hocam.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Mar 2013 Saat 18:39
Butun problemlerinizin kaynagi: Zaditen ve bilhassa Aferin vermeniz... Zaten tuzak bu sekilde isliyor. Once bu ilaclar veriliyor, akinti koyulasip, oksuruk baskilaniyor, ilk2-3 gun sanki cocuk iyilesmis gibi "sahte bir iyilik hali" olusuyor, arkadan oksuruk ve hiriltilar baslayinca, zaten sizi beklemekte olan doktora gittiginizde, esas sahtekarliklara baslaniyor... Hemen Astim olduguna sizi inandiriyorlar ve Astim ilaclari ve Kortizonlu Sprey (Flixotide) ile ilaclara bagimli hale getiriliyorsunuz. Sitemizdeki maillere bakarsaniz, bu tuzaga dusmus pekcok kurban ailelerin yazilarini gorursunuz..
"Istanbul Bronsiti" diye bir hastalik yoktur...  Bu tamamen uydurmadir. Bir kere, Bronsitlere degil, Griplere ilk goruldugu sehir isimleri veriliyor ( California, Wisconsin, Beijing gibi) . Bunlari uyduran; Sarlatanus  Maximus' lardan uzak durun..
Ilk yapacaginiz is; basta o kortizonlu sprey(Flixotide)olmak uzere butun ilaclari  hemen birakin ve sadece benin Gripler icin anlattigim tedavileri uygulayin. Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix. Kullanimleri eski maillerde vardir... Istanbul bronsiti ha!!!   Soytari bunlar...

Mesajı Yazan: zbalyen
Mesaj Tarihi: 25 Mar 2013 Saat 13:28
hocam netten muayenehanenizin no.sunu buldum aradım yurt dışına taşındığınızı ve hastalarınızı Dr. Metin beye emanet ettiğinizi söyledilerç Dr. beye oğlumun durumunu anlattım; dr'muza güvenmemizi ve verdiği tedaviyi uygulamamızı söyledi. hocam ben Diyarbakırdayım burda gideceğim bir dr. önerebilir misiniz?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Mar 2013 Saat 18:02
Maalesef, Diyarbakirda, bildigim bir doktor yok.. Cocugunuz Grip geciriyor, benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat