Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

öksürük,bronşit,kulak ağrısı, popoda kızarıklık

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38171
Tarih: 04 Eki 2025 Saat 21:36

Konu: öksürük,bronşit,kulak ağrısı, popoda kızarıklık
Mesajı Yazan: fzbmt
Konu: öksürük,bronşit,kulak ağrısı, popoda kızarıklık
Mesaj Tarihi: 19 Mar 2013 Saat 18:44
oglum 4,5 yaşında anasınıfına gidiyor.
2 ay kadar önce pipisinde kızarıklık ve yanma olmuştu. sizin önerinizi uyguladım geçti ama haftada bir tekrarladı.  geçen hafta popsunda kızarıklık ve etrafında sivilce gibi hafif birkaç beneğide vardı. çocuk doktoru alerji dedi. sıcak su oturması-sarı suyla silme-fito,zalaı.bactroba. 3ünü karıştır sür dedi.5 gündür sürüyorum. bu arada 2 gece hafif ateş, olmuştu ve hafifte öksürük vardı otrivin. bricany. verdi kullandım.
dun gece kulagında ağrı oldu . dolven verdim. sabah çocuk doktoru ve kbb uzmanına götürdüm. çocuk doktoru poposu için iyileşme var aynen devam dedi. kulak için kızarıklık var birinde dedi. öksürük için daha önce zatüre bronşit oldumu dedi.eşimde polen alerjisi var bu nedenle cocukta da %70 vardır diyorlar.bu mevsimde oksürüğü oluyor.geçen yıl ventolı.ı makineden günde 4 tane kırıp tutyorduk en son 1,5ay geçmeyince öksürük eşek sütünü taavsiye ettiler verdik iyileşti. süt verdiğimi söylemedim ama doktora götürdüğümde %90 geçmiş demişti. ogunden beri doktora gitmıyorduk. bu gun amoklavı.bid-sudafed ekspektora. ve otrıvın. verdi kbb uzmanıda onayladı uygun dedi.
bir sürü ilaç içinde şaşırdım kaldım. hiç birini vermek istemiyorum çocuguma kötülük etmişim gibi geliyor. cocugum 4,5 yasında ama 1 kez tomografi. 1 veya 2 kez akciğer filmi oldu şimdiye kadar. dogru düzgün bir doktor bulamadık. 5 aylıkkken bronşit teshisiyle antibiyotık kullanmaya başladık.sonra suruplar yetmedi ustune 10 gunlık antb iğneler geldi yıllar içinde.bademcikleri kocaman geniz etide iridir film çekelim dedi doktor çektirmedim.2 yasındayken hipoglisemi dendi şekeri 40 tı .ege unv.sevk edildik.  1 hafta yattık tahliller tetkikler sonuç evet hipog.var ama nedenini anlayamadık ya bulgu vermedi yada biz atladık dediler.onuda zamana bıraktık. düzenli beslemeye çalışıyorum sadece.2,5 yıldır koma hali bir daha olmadı şükür. yanı çok sıkıntı çektik sağlık yönünden iştaksızda bir cocuktu.2 yasına kadar anne sütü aldı 2ile 2,5 arası ısosorce junyır ve su ile yaşadı.2,5 tan sonra yemeye başladı.3 yasından sonra yemeye başladı ve bence durumu ıyı.16 kilo boyuda 106 cm .genel saglık oykumuz bu.
böyle kadir bey size yazmak istedim. biraz uzun oldu ama.su anki durumda kulak ve öksürük için ben bunları versemmi vermesemmi. sudafedleri verdim bugun öğlen aksam .

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Mar 2013 Saat 00:25
Muhim bir sey yok, Turkiye deki her cocuklu ailenin yedigi KAZIGI sizde yemissiniz... Zaten eski mailleri okuyun, goreceksiniz. Uc-kagit hep ayni duzmece ile uygulaniyor.
Verien hicbir ilaci kullanmayin. SADECE BENIM GRIP ICIN ANLATTIKLARIMI UYGULAYIN...

Su "Hipoglisemi" isine gelince; tahminim gene kazikladilar... 0 -2 yaslar arasindaki "Kan sekeri" degieri eriskinlerden farklidir. 0-2 yas arasinda: 60 -105mg/dL dir.
       Bilgi olsun diye belirteyim: Yenidoganlarda 30-90mg/dL dir...
Eger bunlar da doktorsa, ben; Uzay mekigi pilotuyum....

Mesaj Tarihi: 26 Mar 2013 Saat 10:52
dediğiniz gibi hiç bir ilaç kullanmadım. bal limon, cold mix kullandım. sıcaga yakın dus aldırdım her aksam burnunu bu sayede duşta guzel temizledik. ve iyileşti.öksürük filanda kalmadı. 
 poposunda kızarıklık baya hafifledi. hava serin gittiğinden günde 1 kere yada 2 günde 1 oturtuyorum sıcak suya o biraz yavaşlattı iyileşmesini.kaka yaptıgında bu kızarık yerler kanıyorda. ama baya hafifledi. pipisinin acıdıgını söyledi kızarmış.hatta çişin pipide kalan damlasında pembelik vardı kanlı gibi. sabah ilk çişte tuvalete baktım çişi kanlı değildi.sadece pipideki damla pembeydi. poposuna sürdüğüm fito,zalaın bactroban karışımından sürdüm. pipisi çok sık kızarıyor ve yaparken acıyor diyor. neden olur bu neden sık tekrarlar. acaba anasınıfında filan mikropmu alıyor bilemiyorum. 3 kere doktora götürmüştüm idrar tahlili yapmışlardı üçündede tahlilde bir sorun yoktu. bunun çocuga bir zararı olurmu yada yapabileceğim birşey varmı . pipisini hiç kurcalamışlıgımız yok. zaten krem sürmeye ittiğimizdede pek açılmıyor. ama çişini ileri baya attırıyor sorunda yok gibi . bilemiyorum .  cevaplarınız için teşekkür ediyorum .

Mesaj Tarihi: 26 Mar 2013 Saat 19:00
Pipiyi ellemeyin, hele sunnet derisini "geriye ittirmeye" filanda hic gerek yoktur.. Bebekliginde kullandigi pisik kremi ( Nivea, Popolin gibi)  en iyisidir.

Mesaj Tarihi: 27 Mar 2013 Saat 08:58
kadir bey dun aksam 5 te okuldan gelince cisini yap dedim ama takip etmedim yapip yapmadigini aksam baya su icti yatarkrn yapmadi sabah kalkincada yok dedi. yapmiyor yada yapamiyor galiba.aksam beste yaptiysa en son o yapmadiysa dun oglen yapmis olmasi lazim .normalde yatarkende sabah kalkincada bayabir cis yapardi.1 gun dikkat etmedim sorun cikti.

Mesaj Tarihi: 27 Mar 2013 Saat 10:14
cisim var dedi simdi gittik yapamadi yokmus demekki dedi. sabahta 1 bardak su icti.kizariklikta yok sanki bugun. karni sis ve gergin yapamadigindan..tedirginiz.oglende yapmazsa doktora gotureyim mi. yada ne kadar beklemeliyim .
oglen oldu cisini yapdiye baya ugrastim 1 damla ucunda gordum. yine yapamadi. varmi yokmu bilmiyorki. ben diger gunlefe kiyasladigimda olmasi lazim. hastaneye gotursem sondami diyecekler (arkadasin cocuguna uygulamaya calisilmisti) sunnetmi diyecekler bilmiyorum.sizden gorus almadan gitmekte istemiyorum. ama korkuyorumda arada kaldim

Mesaj Tarihi: 27 Mar 2013 Saat 17:48
oglen uc gibi sicak su geldi aklima bardaga sicak su yapik pipiyi soktuk icine. 3 keztekrarladim bunu ardi ardina sicak su ile degistirip. cisini yapti. aksam tekrar yapti ama yaparken cok yandigini acidigini soyledi. yeniden sicak su yapacagim simdi. doktora goturmelimiyim .

Mesaj Tarihi: 27 Mar 2013 Saat 18:23
Gerek yok, pipi ucu tahris olmus olabilir. Bol su icirin ve Cranberry yedirin. Sabunlu sicak-su ile yikayin ve sicak su icine oturtun.. Bir dahada pipiye el surmeyin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat