Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Şampuan Alerjisi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38205
Tarih: 22 Tem 2025 Saat 08:50

Konu: Şampuan Alerjisi
Mesajı Yazan: özüdoğru
Konu: Şampuan Alerjisi
Mesaj Tarihi: 22 Mar 2013 Saat 10:23

Sayın Hocam bir hafta arayla kullandığımız Bübchen marka papatya özlü bebek şampuanı kızımın cildinde isiliğe benzeyen kırmızı ve kaşıntılı döküntülerle alerjiye sebep oldu. Ben firmanın yetkilileri ile görüştüm kızınızın cildi hassas ve atopik olduğundan şampuan içeriğininde bitkisel olmasından alerji yapmıştır dediler. Çok rahat bir şekilde kullanmayın dediler . Bende bundan sonra kullanacak kadar akılsız değilim ama anlamadığım kısım ben kızımı kucağımda sırtüstü yatış konumunda yıkıyorum değse değse sadece ensesine temas ediyordur. Vücuduna değmiyor zaten kızarıklık ta enseden başlayıp tüm vücuda yayılıyor isilik gibi. Gece sabaha kadar ağladı ve kaşındı bende gece yeniden ılık bir banyo yaptırdım .  Bu sıkıntı ile tam 1 hafta uğraştık tam söndü derken şampuanı yeniden kullanmamızla yeniden yaptı. Çünkü ilkinde şampuandan şüphelenmedik ama yeniden bu durum ortaya çıkınca haliyle tanıyı koyduk. Bu durumda ben kızıma ne kullanmayalım hocam bana yardımcı olurmusunuz?

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 22 Mar 2013 Saat 15:55
Hocam cildi isilik şeklinde kırmızı pütürlü nasıl yıkamalıyım ne sürmeliyim kaşıntısı için ne kullanabilirim gelişigüzel birşey sürüp durumu daha vahim yapmak istemiyorum. Geçen haftaki sıkıntımızı zar zor gidermiştik ama o zaman isilik diyorduk işin boyutu şampuana çevrildi. O nedenle size sormadan birşey kullanmak istemiyoruz. İkinci kez yazdım çünkü sayfanın süresi dolmuştu özür dilerim. Teşekkürler.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Mar 2013 Saat 22:27
Baska bir sampuani kullanin.. Soylediginiz markayi ilk defa duyuyorum... Enteresan. Sonucu yazin.

Mesajı Yazan: faize
Mesaj Tarihi: 23 Mar 2013 Saat 00:13
Hocam merhebeler. Atopik dermatit teşhisiyle Zyrtec şurubu 1.ay 1 ölçek, 2.ay 1/2 ölçek, 3.ay gün aşırı 1/2 ölçek şeklinde kürümüz vardı. Yanaklarındaydı sivilcelenme. Bu arada nemlendiricide sürüyorduk. 1.ayın bitiminde sivilceler kayboldu.Dr.muz kür tamamlanmalı dedi. 2.ayın ortalarında çok şiddetli  öksürüyordu. Hatta 1 haftanın sonunda nefes vermelerde hırıltı başlamıştı. Size yazdım Öksürük varken Zyrtec i kesin dediniz. Bizde kestik. 15-20 gün belki daha fazla ara verince ve sivilcelerde olmadığından tekrar Zyrtec kullanmadım. Şimdi aradan 1 ay geçti. Elkemlerinde inanılmaz kaşıntı var. Diz arkaları, dirsek iç kısımları. Görünürde hiçbirşey yok. Ama yolarcasına kaşıyor uykuya çok zor dalıyor kaşıntıdan. Ne yapmamı önerirsiniz. Çok teşekkürler

-------------
faizepehlivan

Mesajı Yazan: faize
Mesaj Tarihi: 23 Mar 2013 Saat 00:42

Yukarıdaki sorumda asıl önemli noktayı yazmamışım. Oğlum 29 aylık ve eklemlerinde ki bu korkunç kaşıntının yanısıra bir haftadır öksürüyor. Bu gün brıcanyl kullanmaya başladım. Şu durumda zyrtec kullanmalımıyım  ne yapmalıyım  cevabınıza göre hareket etmek  istiyorum. Teşekkür ederim.

-------------
faizepehlivan

Mesaj Tarihi: 23 Mar 2013 Saat 03:02
Eklemlerdeki kasintilar icin; Zyrtec vereceginize, gunde 2x1 Ultralan Pomat surun. 2-3 gunde duzelir.

Mesaj Tarihi: 23 Mar 2013 Saat 08:37
Hocam şampuan kızımın cildini kıpkırmızı kavurdu resmen. İsilik şeklinde döküntüler var şimdi. Evet o şampuanı kullanmıyoruz ama ne yapacağımızıda bilmiyoruz. Sabunla yıkamayın denniliyor netten araştırdığıma göre kaşıntısıda var çocuk uyumuyor gün içersinde duş aldırıp sabunsuz biraz rahatlıyor ama kırmızı döküntüler hala var. Ne şampuanmış anlamadım papatya özlü olduğu için  kızımın cildide hassas olduğundan yanlış ürün seçtiğimden olmuş. O şampuanın hassas ciltler olanını almamlıymışım. İyide ben nerden bileyim bitkisel şeylere alerjisi olduğunu benim gibi herkes alıp sonucu böyle bizim gibi yaşamışlardır bilmiyorum. Şimdi biz cildindeki tahrişlik için ne yapalım hocam görüşlerinizi bekliyorum.

Mesaj Tarihi: 23 Mar 2013 Saat 17:57
Her zaman soyluyorum (yaziyorum).. Eger bir urunu "Bitkisel" diye kakaliyorlarsa, almayin... Zira bunlar, Saglik bakanliginin kontrolunde degillerdir... Bitkisel diye "Afyon" satsalar alacakmisiniz? Afyon de mis gibi bitki...

Mesaj Tarihi: 23 Mar 2013 Saat 19:13
Hocam dediğiniz gibi aldık bir kere ve kullandık çocuğum 16 aylık ilk defa böylebir sorunla karşı karşıya geldik. Olan oldu haklısınız ben sizden bu alerji durum için ne yapmam onu öğrenmek istiyorum . Cildi isilik şeklinde ve kaşıntı var sizin önerileriniz nedir? Gelişigüzel tedavi yapmak istemiyorum sizin görüşlerinizi almak istemiyorum.

Mesaj Tarihi: 24 Mar 2013 Saat 01:35
Gunde 2defa, cok ince bir tabaka sekilinde;  Ultralan pomat surun.

Mesajı Yazan: cemre12
Mesaj Tarihi: 26 Mar 2013 Saat 02:09
hocam ben de bitkisel diye arkadaşın kullandığı markayı kullanıyorum memnunum, bitkisel olanları kullanmayın diyorsunuz ama  fazla kimyasal içeren şampuanlar da çok zararlıymış, içlerindeki fosfat, köpürtücüler, yüzey aktif maddeleri..

ah hocam, pastörize sütler yoğurtlar peynirler, mısır slajıyla beslenmiş hayvanlardan gdolu, tarım ürünlerinin tamamı kimyasal ilaçlarla üretiliyor, dolapta 1 aya yakın çürümeden duruyor, etler antibiyotik ve hormonlorla şişirilmiş hayvanlardan geliyor, temizlik maddeleri yüzeyde kaldığı için kanser yapıyor, uzmanlar her gün uyarıyor, çocuğuma sürekli zehir yediriyormuş gibi hissediyorum ve çok mutsuzum..

tüm ürünlerde organik sertifikalıları tercih etmek doğru ve güvenilir olur mu?

Mesaj Tarihi: 26 Mar 2013 Saat 17:55
O maddelerin hepsi, denendikten sonra piyasaya cikariliyor... Zararli oldugunu "tek bir kisi" ispatlasa, firmadan Milyonlarca $ tazminat kazanir... Firma enayimi?
Siz bizdeki uzmanlara ne bakiyorsunuz? Simdiye kadar hangi "uyarilari" hakli cikmis?
- Hani; Kizamik asilarinda civa vardida, cocuklarda Otizm yapiyordu? Bunu ilk ortaya atan sahtekar Ingiliz Andrew Wakefield'in dumenleri ortaya cikinca, hazretlerin dillerine ne oldu?
- Hani Bebe biskuvilerinde; "Akril Amid" amid varmis, kanser yapiyormus, ne oldu? Bunlar hep Amerikadaki uckagitci doktorlarin, arastirma bursu kazanabilmek icin ortaya attiklari sacmaliklar da, bizim "uzmanlara" ne oluyor?
- Liburdy isimli muellifin ortaya attigi"Yuksek gerilim hatlari" ile ilgili sacmaligi daha ayri bir komedi. Sahtekarlik ortya cikti, bizim "uzmanlar" guc-bela isi ogrendiler ama bu seferde, mahkemelerde, hakimler "yok, psikoloji bozuyor, yok zarar veriyor" diye aleyte hukum  vermeye basladilar.. Bizim ulkemiz, komedyenler ulkesidir...
- Plastiklerdeki ;  -bisFenol A hadisesini hatirlarsiniz. Ne oldu? Salca tenekelerinin ic yuzeyinde plastiktekinden, cok daha fazla miktarda mevcut oldugu anlasildi. Yazar kasa fislerinin ustunde de (Tutusmasini onlemek icin) cok yuksek oranlarda oldugu ve bu fisler ellendikten sonra agiza surulurse, cok yuksek dozlarda alinabilecegi anlasildigi halde, "uzmanlar" niye susuyor, konunun modasimi gecti??? Birde, dusunun bakalim, firmalar bu sacmalik sayesinde, fazladan kac milyon biberon sattilar. Dunyada enayi cok....
Bu sacmaliklardan daha tonlarcasini siralarimda yerimiz musait degil... Sizin o "uzman" dediklerinizi cogu okuma ozurlu, dunyada ne olup bittigini takip etmedikleri icin,( zaten cogu ingilizce tibbi bir yazi okumaktan acizler) gazetelerden okuduklari  ile ahkam kesiyorlar...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat