Bacak ağrısı
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38222
Tarih: 29 Ağu 2025 Saat 07:40
Konu: Bacak ağrısı
Mesajı Yazan: mfurkan
Konu: Bacak ağrısı
Mesaj Tarihi: 23 Mar 2013 Saat 15:33
selam hocam;5 yaşında oğlum var...1 aydır gribiz ve 1 aydır burnunu açamadım hocam...sizin önerilerinizin hepsini denedim ama açılmıyor...ilaçsız atlatmaya çalışıyorduk ki; dün gece ateşlendik ve hala devam ediyor.sabah ve sabaha karşı bacaklarım acıyor diye ağladı, şimdide el parmaklarım neredeyse zonkluyor diyor...ne oluyor hocam oğluma...sizce ne yapmalıyım ne olur yol gösterin...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Mar 2013 Saat 18:15
Agir bir Grip geciriyor. Bu gibi hastaliklarda, Proteinli gidalari az tuketenlerde, adale agrilari cok olur. Et-sut gibi gidalari iyi aldigindan emin olun. Antibiyotik, Soguk alginligi ve oksuruk suruplarini kullanmayin...
|
Mesaj Tarihi: 23 Mar 2013 Saat 18:18
bir aydır gripti hocam zaten biri bitmeden biri mi başladı...şimdi ateşten titriyor ve ben ne yapacağımı şaşırdım hocam bana yol gösterin ne olur...
|
Mesaj Tarihi: 23 Mar 2013 Saat 18:25
Burnundaki akintiya bakin. Eger "Su gibi" akinti varsa, Gribin yenisi basladi... Eger akinti; " Koyu kivamli( Bally gibi) sari-yesil " renkte ise, Gribin sonuna geldiniz. Eger cok kafaniz karisik ise, bir kan sayimi yaptirin, WBC degeri yuksek cikarsa, antibiyotik baslariz.
|
Mesaj Tarihi: 23 Mar 2013 Saat 18:30
burnu serum fizyolejik fıslattıktan sonra seffaf akıyor hocam onun haricinde akıntı yok...benim korkum havale geçirirse diye hocam çünkü ateşten titriyor...birde hocam iliadin 1 aydır kullanıyoruz,bazen 1 gün ara ile bazen 2-3 gün ara ile bir sakıncası olur mu...serum fizyolejikten hiç sonuç alamıyoruz çünki...
|
Mesaj Tarihi: 23 Mar 2013 Saat 22:50
Araliklarla kullandiginizda, bir sakinca yok... Eski Grip degil, yenisi baslamis. Atesten niye korkuyorsunuzki? Ne atesin, nede Havalenin cocuga bir zarari olmaz. Benim "Ates ve Tedavisi" makalemi okuyun... Yazarlar bolumunde.
|
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2013 Saat 09:36
okumazmıyım hocam hemde defalarca okudum...ama etraftakiler,doktorlar öyle korkutuyorlar ki;ister istemez etkileniyor insan...ama ben şanslı azınlıktanım sizi tanıdım...iyiki varsınız...Allah razı olsun hocam...
|
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2013 Saat 17:40
Sizi korkutmasalar, siz o zaman ,o kaziklari kolay-kolay yemezsinizki!!! Bu sebepten, 30 sene oldu hala Turk doktorlari ne Atesi ne de Havaleyi ogrenmediler, ogrenmek islerine gelmiyor... Hastalari Ates ile korkutmanin dayanilmaz cazibesi bu olsa gerek...
|
Mesajı Yazan: ceynrose
Mesaj Tarihi: 28 Mar 2013 Saat 14:01
hocam benim bebeğimde çok ateşli 12 aylık.eşim ateş beyin hücrelerini öldürür ateş düşürücü verelim dedi vermedim hala ateşli bebek.olabilirmi zekayı etkilermi ateş beyin hücrelerini etkilermi.
------------- batuhanım herşeyim.
|
Mesaj Tarihi: 29 Mar 2013 Saat 00:01
Ates beyine zarar vermez. Eger atesi yapan hastalik; MENENJIT ise, Menenjit beyin hucrelerine hasar verir... Bizim insanlarimiz, hadiselere "at gozlugu" ile baktiklarindan, boyle yanlis degerlendirirler. Ayni sekilde oksurugu tedavi etmeye kalkarlar. Halbuki oksuruk zararli degildir, vucudun savunmasidir. Oksuruge sebep olan hastalik zarar verebilir. ( Benim "Ates ve Tedavisi" makalemi okuyun. Yazarlar bolumunde)
|
Mesaj Tarihi: 29 Mar 2013 Saat 08:21
hocam okumazmıyım yazılarınızı hatim ettim herşeyi herşeyi okuyorum .bebeğim dün gece ateşi 39.2 ye kadar çıktı ateş düşürücü vermiyordum hala ama gece bebek uykusunda hayal görmeye inlemeye saçmalamaya başladı gülüyor bağırıyor yatakta sanki zıplıyo gibiydi deli gibi davrandı korktum bu ateşle böle davranılmaz diye calpol 1 tatlı kaşığı içirdim sakinledi uyudu ama sabah uyandık bi baktık sol gözü kan toplamış kıpkırmızı olmuş eşim bak sen ateş düşürücüyü okadar zaman vermedin gözüne vurdu diyor .üzüldüm olabilirmi bi zararı olurmu hocam gözüyle ateşin alakası olabilirmi.
|
Mesaj Tarihi: 29 Mar 2013 Saat 18:11
Alakasi yok, yanliz, "-hayal gormesi-" Enfeksiyoz Mononukleoz alameti olabilir, bir kan sayimi yaptirin; MONO degeri yuksek cikarsa; Enfeksiyoz Mononukleoz dur, tedevisi yoktur, zaten gerekmiyor, kendiliginden hicbir araz birakmadan geciyor.. Bu hastalikta, ates 1 hafta surebiliyor.
|
Mesaj Tarihi: 31 Mar 2013 Saat 21:13
Hocam vebegim atesliydi ama 3 gunluk atesi biti ancak tum vucudu kirmizi noktalar sardi isilik gibi sanki ama degil ev isilik olacagi kadae sicak degl.asilarida tam yuzundede var burub yanlari goz altkari kirmizi kabarcik larla dolu encokta sirti ve gogsu tumden beli ve poposuba kadar var noktalar.hocam doktora gideyimmi artik atesi yik ama sanki biraz huysuz.kasinmiyoda sanirsam.tesekkurler.
|
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2013 Saat 07:03
Ates dusup, dokuntu basladi ise; bu 6.Hastalik'tir. Tedavisi yoktur. Onemide yoktur. Eski maillere bakin.
|
|