|
Merhaba hocam...İzninizle bir kaç soru sormak istiyorum. 1) Erkek bebeğim 11 aylık.3200 doğdu.Şuan 74 cm ve 9 kilo.Gelişimi nasıl acaba ?(günlük 500 cc süt ürünleri tüketiyor)
2)ben yoğurdumuzu kendim mayalıyorum ve oğlumada düzenli yedirmeye çalışıyorum ama oğlum ne zaman ev yağımı yoğurt yese gün boyu kusuyor.Hazır aromalı bebek yoğurtlarından verdiğimde böyle bir sorun olmuyor.Neden ev yoğurdundan sonra kusuyor ?
3)İştahsız bir bebek olduğu için sadece gece yatmadan önce muhallebi yerine süte karıştırılmış pediasure versem nasıl olur ?
4)Pütür sorununu bir türlü aşamıyoruz.Bu konuda çok evham yapıyorum.Hiç alışamaycakmış gibi geliyor.11 aylık oldu ve hala yediği her şeyi püreleyip sulandırmak zorundayım.Bu konu için tavsiyeleriniz varmıdır ?
5)En önemi sorum ise ;Benim bebeğimde 2 haftallıkken başlayan bir burun tıkanıklığı var.Bu tıkanıklık arada bir 1 hafta kadar geçiyor sonra aylar süren tıkanıklık yine devam ediyor.En son 9.ayında burnu tıkandı ve akmaya başladı.Hiç ilaç kullanmadım serm.fizyolojik dışında ancak bu akıntı tam 1.5 ay devam etti.Sonunda artık dayanamayıp dr.a gittim ve bebeğimi sürekli takip eden doktorumuz son olarak allerjiden şüphelendiğini söyledi ve deloday isimli şurubu akşamları yarım ölçek 1 hafta denememizi istedi.Bu ilaca başladığımız gün kulaklarındaki sıvı birikmesi nedeni ile antibiyotikte başladık ve 1 hafta sonunda o inatçı burun tıkanıklığı tamamen geçti. Şimdi aklıma takılan şey,acaba bu tıkanıklık şurup sayesindemi geçti yoksa antibiyotik sayesindemi?
Şuan yine burnu tıkalı ve deloday isimli şurubu verip vermemek konusunda kararsızım.?
|