Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

aspirin ve aşı(suçiçeği aşısı)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38291
Tarih: 06 Eki 2025 Saat 16:29

Konu: aspirin ve aşı(suçiçeği aşısı)
Mesajı Yazan: ceynrose
Konu: aspirin ve aşı(suçiçeği aşısı)
Mesaj Tarihi: 28 Mar 2013 Saat 13:40
hocam çocuklarda çocuk aspirini verilmesi için yorumunuzu alabilirmiyim arkadaşım oğluna veriyormuşta oğlu 8 yaşında size sormamı istedi..ve ablamın oğlu 2 buçuk yaşında sağlık ocağında suçiçeği aşısı yaptırmak istedi ama artık geçti yapılmaz demişler ya demiş su çiçeği bulaşırsa nolucak neden aşılatamıyorum ben demiş olmaz artık hanfendi demişler.ters bir tavırla.olmazmı gerçekten hocam oğlu dawn sendromlu ve kalp ameliyatı geçirdi 4 aylıkken.bi zararı olurmu su çiçeği aşısının..

-------------
batuhanım herşeyim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Mar 2013 Saat 23:56
1-Gerektiginde bazi durumlarda, Aspirin her yasta verilebilir.  Ama , sirf ates dusurmek icin, Prasetamol (Calpol gibi) daha cok tercih edilir...
2- Sucicegi, her yasta olabilir. Saglik ocagindaki, "Nemrut" lara aldirmayin. Sanki babalarinin asisi... Eger yaptiramazsaniz, ozelde yaptirin, vereceginiz paraya deger...
3- Maalesef bizim memlekette, Down Sendromlu cocuklara oldugu gibi, benzer hastaligi olanlara da sanki 2. sinif insanlarmis gibi muamele ederler. Su cicegi asisinin hicbir zarari olmadigi gibi, mutlaka olmasi gerekir, yoksa Sucicegini cok agir gecirirler.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat