Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kızım

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38447
Tarih: 04 Eyl 2025 Saat 20:17

Konu: kızım
Mesajı Yazan: laplace
Konu: kızım
Mesaj Tarihi: 09 Nis 2013 Saat 00:50
merhaba kadir bey,kızım 1 ay erken olarak 48 cm ve 2600 kg olarak doğdu,şuan 7 aylık 7700 gr ve 67 cm,ilk sayfadan gelişimini takip ediyorum yalnız kızım down sendromlu ve gelişim takip çizelgeleri daha farklı oluyormuş bu konudaki fikrinizi merak ediyorum.birde doktoru sürekli bağışıklığı zayıf olur,sık hastalanır diyor,şuana kadar hiç hasta olup ilaç kullanmadık bu iyi birşeymi,yoksa bağışıklığı mikrop alıp güçlenemedi mi? birde birkaç kez inek sütü verdim,son verdiğimin akşamında ilk defa tuvaletini yaparken zorlandı ve ağladı,kıvamı da çok koyu değildi,sütle bir ilgisi olabilir mi? şimdiden teşekkürederim...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Nis 2013 Saat 06:11
1- 3.5 kilo dogmus, normal cocuk kilosu: zaten 7.7kg. Sizinkisi arayi kapatmis bile.
2- Down sendromunda, bagisiklik biraz daha dusuktur ama, bu problem, ancak "Okul caginda" sizi ugrastiracak. Simdilik evde bakilan cocuk niye hasta olsun??
3- Tam yagli sut ise, kabizlik yapmaz. Sutu kaynatiyorsaniz, kaymagini da verin...

Mesajı Yazan: laplace
Mesaj Tarihi: 09 Nis 2013 Saat 13:18
teşekkürederim,öyleyse normal çocuk değerlerini takip etmem yanlış olmaz sanırım.süt evde kaynatıyorum ama bebeğime pastörize süt verdim.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Nis 2013 Saat 19:46
Kaynatma isi; "Bir tasim " olsun, fazla degil. Kaymak tutarsa, atmayin, cocuga yedirin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat