Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Burun Tıkanıklığı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38464
Tarih: 13 Eki 2025 Saat 00:49

Konu: Burun Tıkanıklığı
Mesajı Yazan: özüdoğru
Konu: Burun Tıkanıklığı
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2013 Saat 10:16

Sayın Hocam kızım 17 aylık. Dün akşam itibariyle burnunda burun sıvısı birikintisi oldu. Sümküremediği için dışarıya çıkaramıyor. Burnu da akmıyor. Gece uyurken sürekli huzursuzdu dümdüz yastıksız uyuyor ama zorlandığı için ağlıyordu. Benim göğsümde uyuyordu biraz kafası az yükseldiği için . Yastık üstünde uyutmayı denedim ama döndüğü için sürekli yatakta sabit durmuyordu. Sümük burnunu tıkadığı için yutkunurken zorlanıp ağlıyordu.Bir nevi burun tıkanıklığı yaşadık.

Hocam kızım akşamları  uyurken memeyi ben yatar konumdayken üzerimde emiyor. Haliyle ensesi terliyor ve ense arkası saçları ıslak kalıyor.  Acaba saçlarının ıslak kalmasımı buna neden oldu? Yada ben şu anda gribim benden mi geçti ?  Ama burnu akmıyor sabahta hapşırması yoktu.Siz nasıl değerlendirirsiniz ?

Birde banyodan sonra ben havluyla saçlarını iyice kuruluyorum  saç kurutma makinasıyla kurutmuyorum. Isıtıcı yanan odanın içinden yarım saat çıkmıyoruz. Banyo sonrası saç kurutma makinasıyla mı kurutayım yoksa havluyla iyice kurulamam yeterlimi ? Burnuna serum fizyolojik yaptırmıyor bırakın serum fizyolojiği içindeki pislikleri bile temizletmiyor. Bu durumda ben nasıl bir tedavi yapmalıyım . Yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2013 Saat 19:07
1- Burnunu "sumkurur gibi" sikarsaniz, sumukleri cikar.
2- Terlememesi icin, emzirirken ustunu acin. Ayrica terlemekle hastalik olmaz.
3- Saclarini hic kurutmasaniz bile hastalik olmaz, bunlarin tumu "hurafedir"... Nasil kolayiniza geliyorsa, saclarini oyle kurutun.

Mesaj Tarihi: 10 Nis 2013 Saat 20:05
evet hocam burnunun içinde sümük var ama banyo esnasında ve normal zamanda burnunu sıkdığımızda sümük gelmiyor. Bugün Ankara'da zar zor bir cold mix bulduk. Şimdi uyuyor yastığına damlattık. Grip için yapılan durumları sizin yöntemlerinizle biliyorum. Aynılarını yapacağım. Ama geceleri huzursuz ve uyumuyor bizde çalışıyoruz enkaz gibi işe gidiyoruz inanın. Saçının ıslak kalmasından sinüzüt olur diyorlar ama size danışmak istedim. Zaten odada ısıtıcı yanıyor banyo yaptırdığımızda herşeye dikkat ediyorum ama griptende kaçınılmıyor işte. Çok teşekkür ederim saygılarımla.

Mesaj Tarihi: 11 Nis 2013 Saat 01:04
Aldiginiz onlemlerin, Grip ile hicbir baglantisi yok... Grip virusu bulastimi, hasta olacaktir... Bunun baska, lami-cimi yoktur.. Grip virusu olmadan da, isterseniz, "Buza yatirsaniz" nafile gene Grip olmaz...

Mesaj Tarihi: 11 Nis 2013 Saat 05:04
çok haklısınız hocam uykusuz gecelere devam ediyoruz. Burnu hırıl hırıl resmen burnundan horluyor. Burnu hafif hafif akmaya başladı. Sümüğü sümkürüp çıkaramadığı için boğazında takılma yapıyor gıcık şeklinde öksürükde var. Viks buharı yaptım odanın içinde buharlı bir banyo yaptırıp cold miz ile tedaviyi sürdürmek istiyorum. Teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 11 Nis 2013 Saat 16:55
Hocam bugün kızımın burnu ara ara aktı. Burnu aktığı için serum yapmama gerek var mı ? Çünkü yaptırmıyor sicc nasal evde mevcut gece uyuduğunda burun deliklerine kolayca sürebilirim . Ama siz ne derseniz onu yapacağım hocam. Benide çok rahatsız ediyor bu durum o sümüğü rahat boşaltamayınca burun içi hırıl hırıl otri aspiratör ile çeksem faydası olur mu ki? bu akşam ki yanıtınıza göre işlem yapacağım saygılarımla.

Mesaj Tarihi: 12 Nis 2013 Saat 01:39
Aspirator deneyebilirsiniz, SiccNasal kullanmanizda da bir sakinca yok.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat