Ağız kokusu
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Diş & Ağız
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38509
Tarih: 19 Kas 2025 Saat 01:18
Konu: Ağız kokusu
Mesajı Yazan: nursena2011
Konu: Ağız kokusu
Mesaj Tarihi: 12 Nis 2013 Saat 15:38
|
Hocam , 18 aylık kızıma bugune kadar sizn yönlendirmeleriniz sayesnde hiç demir neym kullanmadım. Çok şkr kan değerleri falan normal. 12 tane dişi var sanırsam 2 tane daha yolda. Ve yaklaşık 1 aydır ağzında koku var. İlk önce dişlerini fırçalamadığım için geliyor diye düşündüm ve yaklaşık 3 gündür dişlerini fırçalıyorum ve koku devam ediyor. Dün doktora götürdüm , bademcik iltihabından şüphelendim. Doktor muayene etti , dişlerinde boğazında bi sorun yok dedi. Refludan şüphelendi. Hafif bir ilaç yazıyorum günde 3 kere kullan bi hafta sonra kontorle gel dedi. Daha ilacı almadığım için isminide bilmiyorum. Hocam niçin kokar ağzı , bebeğim kağıt türü şeyleri genelde yiyor. Ondan kaynaklanabilir mi? gördüğümde müdahale ediyorum , engelliyorum ama görmediğim yerde yiyor. Acaba büyük sorunlara sebep olabilir mi bu kağıt yemesi ve ondan dolayı ağzı kokuyor olabilir mi? Ve birde önceden hep blenderlı yiyordu yemeklerini şimdi çatalla eziyorum. Yediğinin %50 sini çiğneyerek diğer kalan kısmını löp löp yutuyorr bundan olabilir mi? 2 yaşında ıslak mendil yiyen bir bebek felç olmuştu , Allah korusun bende çok endişelenmeye başladım :( Kontrole gittiğimde doktoru nasıl yönlendirmeliyim , malum herşeyde tahlil yapıyorlar.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: nursena2011
Mesaj Tarihi: 12 Nis 2013 Saat 18:26
|
Hocam ayrıyeten elleri-ayakları kuru . Suyu çok içmiyor ...
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Nis 2013 Saat 20:06
1- Bademcik iltihabi olsa; cok yuksek atesinin olmasi gerekirdi. Degil.
2- Reflu hic degil, koku, yediklerinin yemek borusunda kalip, bakteri fermentasyonu ile olusuyor. Yer yemekten sonra biraz su icirin.
3- Kagit veya Islak mendil yemekle "Felc olunmaz"..Yedigi kagit buyuk oldugundan, "Nefes borusuna" baski yaparak nefes almasini onlemis ve beyinde oksijensizlik sonucu felc olusmustur..
|
|