Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Burun Tıkanıklığı hk.

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38555
Tarih: 30 Tem 2025 Saat 07:46

Konu: Burun Tıkanıklığı hk.
Mesajı Yazan: özüdoğru
Konu: Burun Tıkanıklığı hk.
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2013 Saat 11:51

Hocam kızım grip oldu ve sümkürme olayını yapamadığımız için burun içinde genize doğru bir hırıltı söz konusu. Sizin grip için yapılan uygulamalarınızı biliyorum. Bu akşam serum fizyoloji artık uygulayacağım. Kızım yaptırmıyor ama zorlada olsa yapacaz. Aslında tıkanıklık değil burun içi fışır fışır lavaboda kızım suyla oynarken bende ılık suyla burnuna hafif hafif masaj şeklinde basınç yapıp temizlemeye çalışıyorum. Sicc nasal vardı evde onuda uyguladım. Gece uyurken buhar kompleksi yapıyorum ama yinede etkili değil. Son çare serum fizyolojik yapmak olacak. Gündüz bir şikayet yok ama uyurken horlama tarzında burunda hırıltı var. Benim bu noktada size sorduğum eğer burun tıkanıklığı giderilmezse alt solunum yolu ve orta kulak iltahabına neden olacağı söyleniyor. Benim kızda da hafif öksürük başladı öksürüğün nedeni genzinden kaynaklı sıvı boğazında takılma yapıyor o da öksürüyor. Ben yumuşasın boğazı diye bal limon karşımı veriyorum. Açıkcası korktum alt solunum ve orta kulak beni korkuttu bu durumda ne yapayım hocam ?

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2013 Saat 11:52
Not : Hocam kızım 17 aylık ve anne sütü veriyorum zaten burnundaki hırıltıyı emerken daha çok hissediyorum. Teşekkür ederim.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2013 Saat 19:10
"- eğer burun tıkanıklığı giderilmezse alt solunum yolu ve orta kulak iltahabına neden olacağı söyleniyor -" Boyle bir sey yok. Gribin sonuna yaklasirken, akinti KOYULASTIGI ICIN, kulaga vurabilir veya (bilhassa oksuruk ve soguk alginligi ilaclarindan kullananlarda) alt solunum yolu enfeksiyonu yapabilir. Ilac kullanmayarak, "alt solunum yolu enfeksiyonlarini" onleyebilirsiniz de, Kulak hadiseleri, sansa bagli.

Mesaj Tarihi: 16 Nis 2013 Saat 20:33
Hocam bizde size danışarak grip hadisesindene yapılacağını sayenizde öğrendik. Göz göre göre bebeklerimize ilaç vermiyoruz. Bu sitede sizin olmanız çok byük bir nimet biz anneler  için. Çok şey öğrendim sayenizde çok teşekkür ederim hocam. Dediklerinizi  dikkate alacağım saygılarımla.

Mesaj Tarihi: 17 Nis 2013 Saat 09:32
Sayın Hocam bizim grip geniz akıntısı hadisesi bugün itibariyle artan öksürüğe neden oldu. Birkaç gündür ara ara hafif bir şekilde idi. Ama bu sabah resmen öksürüyor sanki zorlasa balgam çıkacak gibi. Bal ve limon karışımından yaptım bir kaç kaşık içirdim ılık şekilde. Hemen kulağının arkasından kırmızı kabarıklık oluştu sanıyorum bal yaptı. Buna rağmen ballı karışımdan vereyimmmi 1 kahve fincanı ılık su içine 1 tatlı kaşığından az limon 1 tatlı kaşığından az bal koymuştum. Erittim verdim . aynı karışımı gün içersinde şurup şeklinde vermemde bir sakınca yok sanırım ama bal alerji yaptı galiba. Öksürük için ilaç kullanmıyacam başka rahatlaması için ne yapabilirim hocam saygılarımla.

Mesaj Tarihi: 17 Nis 2013 Saat 18:27
O kizarikligin bal ile bir ilgisi olamaz. Balin allerji yapabilmesi icin, uzun sure bal yemis olmasi gerekir.

Mesaj Tarihi: 17 Nis 2013 Saat 19:12
Anladım hocam peki öksürük için başka ne yaabiliriz. İşten eve geldik emzirdim  kızımı öksürük sanki artmış gibi açıkcası tedirgin olmaya başladım. Kızım 17 aylık grip durumunda ben vicks buhar uygulaması yaptım kombi petek üzerinde odanın içinde solumasıyla. Vicks in bebeklerde öküsürük yapabileceği yazıyordu acaba yapmış olabilir mi yada grip geçriyoruz  1 hafta olmak üzere. Grip azaldı ama öksürük başladı . Size danışmadan birşey yapmak istemiyorum tavsiyeniz ne olur hocam.

Mesaj Tarihi: 18 Nis 2013 Saat 19:16
Eski maillere bakin. 3 senedir nerede ise her ay ayni mevzuyu anlattim...

Mesaj Tarihi: 19 Nis 2013 Saat 08:35
hocam sizin demek istediklerinizi çok iyi anlıyorum. Ben zaten ilk bu sayfadaki mesajımda size grip durumunda yaşanan olaylarda sizin tavsiyelerinizi biliyorum dedim. Benim niyetim sizde zaman işgal etmek değil. Çocuktaki belirtiler ve hastalığın ilerlemesi herkeste farklı olduğundan ben size durum safhalarımızı belirtmiştim. Yoksa ben sizi hergün okuyup takip edip benzer durumlardada karşılaşırsak bunları yaparım diye takip ediyorum. Sizi yorduysam özür dilerim en baştan. Ve yine bir sorum olacak o da şu ki; kızım 17 aylık bu grip hikayesi ardından başlayan öksürük ve şimdide balgam hikayesi. Balgam çıkartıyor ama tüküremediği için yutuyor. yutmasının sakıncası ve balgamını nasıl dışarı tükürtebilirim. Bana bu konuda yardımcı olurmusunuz? Teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 19 Nis 2013 Saat 18:27
Yutmasinda, hicbir sakinca yok, midede asit etkisi ile parcalaniyor ve tekrar sindiriliyor. Cocuklar; balgam tukuremezler, bosuna ugrasmayin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat