Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kızamık+suçiçeği aşısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38601
Tarih: 20 Kas 2025 Saat 18:43

Konu: Kızamık+suçiçeği aşısı
Mesajı Yazan: cemilegüney
Konu: Kızamık+suçiçeği aşısı
Mesaj Tarihi: 19 Nis 2013 Saat 15:25
Doktor bey merhaba,

22 Mart 2012 doğumlu kızıma 13 Nisanda kızamık ve su çiçeği aşısı yaptırdım. Aslında niyetim tam 13 aylık olmasını beklemekti. Fakat etrafımızda çok fazla su çiçeği olan çocuk olduğundan 12 ay+21 günde aşıyı yaptırdım.(Abisinin başında 1 hafta öncesinde iki küçük sivilce çıktı+ tek doz su çiçeği aşısı vardı)
 Kızımın aşısının üstünden 5 gün geçmişken yüzünde ve vücudunda sivilce görünümlü kabartılar oluştu. Sanırım su çiçeği oldu.Kızım için
1) Kızamık aşısı etkin oldu mu?
2)Su çiçeğini hafif geçirebilir mi? Aşıdan dolayı kazancımız var mı? Herhangibir şey önerir misiniz?
3)Abisi için(5 yaşında) ikinci doz aşıya ihtiyaç var mı? Yoksa bağışıklık kazandı mı?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Selamlarımla

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Nis 2013 Saat 18:58
Sucicegi icin (simdilik) TEK DOZ asi yeterlidir. Asili cocuklar Sucicegi olduklarinda hem daha hafif hem daha kisa surede gecirirler. Sucicegi dokuntusu; karinda en fazla olup, etrafa yayildikca sayilari azalir. Bu sebeple, karinda-sirtta dokuntu yoksa, Sucicegi degildir. Kizamik asisi da duzgun zamanda yapildigi icin, koruyucu olacaktir.

Mesajı Yazan: cemilegüney
Mesaj Tarihi: 22 Nis 2013 Saat 11:01
Doktor bey merhaba,

Kızım aşıya rağmen, su çiçeği oldu. Tüm vücudunda ve özellikle yüzünde kabartılar var. Küçük olduğundan kaşınmayı yapamamakta ama dudak çevresindekileri resmen diliyle kaşıyor. Ilık duş aldırıyorum. Başka ne yapabilirim. Şehirden uzak bir kasabada yaşıyorum. Doktora götürmeli miyim?
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Selamlarımla

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Nis 2013 Saat 18:50
Zovirax200 Surup; gunde5 defa; 1/4 olcek verin. (4 saatte bir verilecek, gece 04:00'de verilmeyecek.) Asili oldugundan, 'nisbeten' hafif seyredecek. Eski maillere bakin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat