İçe basma
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38613
Tarih: 01 Tem 2025 Saat 02:26
Konu: İçe basma
Mesajı Yazan: özüdoğru
Konu: İçe basma
Mesaj Tarihi: 20 Nis 2013 Saat 14:18
Hocam kızım 17 aylık yürüyor. Yürümeye 16 aylıkken başladı. Bugün sağ ayağını içe çevirerek yürüdüğünü farkettim. Yamuk basıyor sağ tarafını ayakkabı içinde ayağı dönecek gibi duruyor. Burkulma incinme durumu varmı diye iyice baktık ayağına herşey normal. Ağrısa bağırır ağlamıyor. Bakıcısını aradım dün dolaşmaya çıkmışlardı. Herhangi bir burkulma olayı olmadı olsa bize derdi zaten. Ayakkabıları güzel ilk adım ayakkabısı aldık. Hep öylemi basıyordu bilmiyorum ama farkedilmeyecek gibi değil. Çıplak ayakla yürütüyorum yine yamuk basıyor. İçe doğru büküyor. Size belirtmek istedim yapmam gereken birşey varmı hocam.Teşekkür ederim.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Nis 2013 Saat 18:42
Bunlarin cogu anne karnida, cocugun "oturus pozisyonu" ile ilgilidir. Eger, ayakta bir yamukluk yoksa, kendiliginden, zaman icinde duzelir. Yamukluk varsa; Ortopedi doktoru gorecek.
|
Mesaj Tarihi: 20 Nis 2013 Saat 19:37
Hocam yürütüyoruz eskisi gibi basmıyor sanıyorum dün düştüğünde ayağı acıdı sanırım. Ayakta şekil bozukluğu yok şişme yok morarma yok. Bugün dışarı gezmeye götürdük resmen yürümek istemiyor. Bunu çıplak ayak ile ve ayakkanıylada yapıyor. Hiç yürümüyor değil ama yürüdüğündede ayak yamuk içe basıyor. Çocukta ağlama sızlanma durumu yok. 17 aylık bu durumda ne yapayım götüreyimmi çocuk ortapedistine yardımcı olurmusunuz ? Teşekkür ederim.
|
Mesaj Tarihi: 20 Nis 2013 Saat 19:47
Not : Hocam şimdi ayağının altına bakınca ayak tabanında hafif kızarıklık veçok az bir şişkinlik var içe bastığı yerde. Şişlik var çok az sert şekilde demekki ondan basmakta zorlanıyor. Çünkü ilginç basıyor hep öyle değildi? Böcek sokması gibi tek ayak tabanı şişmiş ama çok şiş değil ve kızarık ne yapayım hocam?
|
Mesaj Tarihi: 21 Nis 2013 Saat 05:51
Biraz bekleyelim, belki bir bocek sokmasi veya ayakkabisindaki bir civi batmasi olabilir, daha olmazsa, Pazartesi bir gosterirsiniz.
|
Mesaj Tarihi: 21 Nis 2013 Saat 09:44
Hocam bende sizin gibi böcek sokması ihtimali üzerinde durdum. Çünkü birgün önce çimenlerin üzerinde dolaştılar. Ya ordan ayakkabısa geçip bacağından çorabının içine girme ihtimali var. Diğer bir ihtimalde kızımı çorapsız yatırıyorum bazen üstünü açıyor. Sivrisinek ısırmış olabilir. Evdemustelanın bir kremi vardı böcek sokmalarındada kullanılıyormuş akşam onu sürdüm. Sabah kızarıklık gitmiş çok az bir şişlik var dikkat edince anlaşılıyor . Yürümeside düzeliyor. Hocam böcek sokmasında yapılacak birşey yok değil mi? Ayakkabısı spor tarzında çivi olayı olmazda ancak sizin dediğiniz gibi böcek sokması. Benim yapabileceğim ne olabilir hocam aydınlatırsanız sevinirim.
|
Mesaj Tarihi: 21 Nis 2013 Saat 18:55
Sinek-bocek sokmalarinda; "Fenistil jel" ise yarar..
|
|