Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Krup (Akut Larenjit)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38647
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 00:01


Konu: Krup (Akut Larenjit)
Mesajı Yazan: Tugbakal
Konu: Krup (Akut Larenjit)
Mesaj Tarihi: 23 Nis 2013 Saat 09:24
MErhabalar,
 
Ben Ceyda, Elifnur ve Kerim'in annesi, İstanbul'dan hastanızım. Üyelik aktivasyonum gecikince kardeşimin hesabından yazıyorum.
 
Sizi burada çok arıyoruz.Cry
 
Kerim 4 yaşına yaklaştı, kilosu iyi ve hastalıkları ayakta geçiriyor.
Siz istanbuldayken bir kere krup olmuştu siz yarım ampul dekort yapmıştınız sonrası normal nezle gibi geçmişti. Geçtiğimiz sene eylülde tekrar oldu, hastanede binbir rica dekort yaptırdım ve aynen geçti. Cuma gecesi tekrar oldu, acilde doktorda krup dedi ve yarım ampul dekort vurdular, adrenalinli soğuk buhar vermek istediler ben korktum verdirmedim, evde soğuk buhar makinası çalıştırıyorum geceleri.
Fakat 4. günde olmamıza rağmen ateşi az da olsa devam ediyor kulaktan 37,5 ve öksürük ara ara gelip kusturuyor (balgam yüzünden) bu sabah kulakları da ağrımaya başladı. Ben de acilen size danışmak istedim.
 
Krup bu kadar sık olur mu? sebebi nedir?
 
Kulağı da ağrıyor ne yapmalıyım? Bu sefer diğerleri gibi hafifleyip nezle olarak devam etmedi, biraz hafifledi ama hala çocuk çok sarsılıyor. İştahı hiç kalmadı.
 
Yardımınız için çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız.
 
Sevgi ve saygılarımla
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Tugbakal
Mesaj Tarihi: 23 Nis 2013 Saat 09:26
Serum fizyolojik kullanıyorum, yazmayı unutmuşum. Bal limon yapıyorum. Ama pek düzelme yok.


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Nis 2013 Saat 18:59
Hemen Serum Fiz'i kesip; Iliadin ped. burun damlasina baslayin. Gunde: 2x2'ser damla damlatilacak(3 gun). Sonrasinda gene Serum Fiz ile devam edin. ColdMix ve Limonlu bala da devam edilecek.
Akut larenjit, ActHIB asilari 5'li karmalarin icinde yapildigindan artik bakteriel olani degil, hep VIRAL olanlari oluyor. Bazen yapisal olarak, ses tellerinin hassasiyetinden ve hemen odem yapmalarindan, hadise sanki Akut Larenjit mis gibi tezahur eder. Tedavi gene yarim ampul Decort'tur. Simdiki yeni yetme doktorlara sakin kanmayin, hicbir sey bildikleri yok.
Bir daha da kulak agrisi oldugunda, daima Iliadin'i kullanin.. Tek basina yeterlidir. Iyilesmeyen, Orta Kulak iltihabi degil, GRIP'tir. Bazilari 1-2 gun ates yapar, bazilari 4-5 gun. 1 hafta yapanida vardir. Eski mailleri okuyun. Eski hastam oldugunuz icin, zaten pekcogunu bilmektesiniz. Gelismeleri yazin. Selamlar.


Mesajı Yazan: Tugbakal
Mesaj Tarihi: 24 Nis 2013 Saat 09:37
Kadir Bey Çok teşekkür ederim, iliadin'e başladım.
Sevgi ve saygılarımla
 



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat