Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

SU ÇİÇEĞİ

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38675
Tarih: 06 Eki 2025 Saat 08:58

Konu: SU ÇİÇEĞİ
Mesajı Yazan: PYRZ
Konu: SU ÇİÇEĞİ
Mesaj Tarihi: 25 Nis 2013 Saat 14:11
Hocam merhaba,

Yiğenim 4,5 yaşında anaokuluna başladı bu sene, Türkiye'de bu sene şuçiçeği çok salgın var diye anaokulunda ikinci doz su çiçeği aşısı olmuş. 2 gün önce başlayan ateş ve kabartılarla su çiçeği teşhisi konuldu.  bildiğim kadarıyla su çiceği hastalığının ön yumurtlama dönemi oluyor, geçen hafta hep beraberdik oğlumla bütün gün oyunlar oynadılar, oğluma ve bana bulaşmış olma ihtimali varmıdır. oğlum 3 yaşında, 13 aylıkken aşı vuruldu. aynı zamanda bende 13 aylık hamileyim, annem şu çiçeği aşısı vurulduğumu söylüyor ama hamileyken su çiçeğine yakalanma düşüncesi bile beni çok korkutuyor.

Sağlıkla kalın...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Nis 2013 Saat 18:47
1- Suciceginin 2. dozuna (simdilik) Turkiye de gerek yoktur. Lutfen bununla ilgili makalemi okuyun, zira bu sual HERGUN soruluyor...
2- Hamilelik suresi; 9ay+10 gundur. Sizin "13 aylik" hamileliginizi anlayamadim...
3- Anneniz YANLIS HATIRLIYOR, CICEK asisi ile SUCICEGI asilarini karistiriyor... Siz simdiye (bu yasa) kadar kesin, Sucicegi virusu ile karsilasmis ve bagisiklik kazanmissinizdir.Korkmayin.   

Mesajı Yazan: PYRZ
Mesaj Tarihi: 26 Nis 2013 Saat 09:38
Hocam sabah sabah beni aşağıdaki cümleniz ile çok güldürdünüz :)

"Hamilelik suresi; 9ay+10 gundur. Sizin "13 aylik" hamileliginizi anlayamadim..."

Panikle 3 ay yerine 13 ay yazmışım.

Sağlıkla kalın...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat