Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Çene kilitlenmesi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Diş & Ağız
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38689
Tarih: 27 Ağu 2025 Saat 12:44


Konu: Çene kilitlenmesi
Mesajı Yazan: Cnmkzm
Konu: Çene kilitlenmesi
Mesaj Tarihi: 26 Nis 2013 Saat 13:43
Merhaba hocam,3 gün önce sol alt 20lik dişimi çektirdim tekrarlayan apse yüzünden.ancak çekimden sonra çenemi açamadım resmen kilitlendi. 2.gün doktora gittim çenemi açamadığımı söyledim.kulak memesinin altına sıcak havlu koy ve çeneyi zorlamadan aşağı çek dedi.dediklerini  yaptım ama hiç fayda etmedi.sadece işaret parmağım girecek kadar açılıyor.hiçbişey yapmarsan da şişlik inince kendiliğinden geçer dedi ama ben korkuyorum.başka ne yapabilirim?



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Nis 2013 Saat 19:56
Cekim sirasindaki; "travma- anestezi" sebep olmus olabilir. Ufaktan cenenizi acma calismalari yapin. 2-3 gunde duzelme olmazsa, bir baska yerde gosterin.


Mesajı Yazan: Cnmkzm
Mesaj Tarihi: 27 Nis 2013 Saat 19:05
Hocam bugün de belirli aralıklarla sıcak havlu ve çeneyi aşağı çekme gibi çalışmalar yaptım ancak hiç açılma olmadı.yanağımdaki şişlik düne nazaran inmiş.ve hala ağrı var,çekilmeyecek gibi değil.ağrı kesici kullanmıyorum.
Hocam çok korkuyorum hep böyle kalacak diye.en kötü ihtimalle bundan sonra beni neler bekliyor?



Mesajı Yazan: Cnmkzm
Mesaj Tarihi: 27 Nis 2013 Saat 19:06
33 yaşındayım.


Mesajı Yazan: Cnmkzm
Mesaj Tarihi: 28 Nis 2013 Saat 10:38
Hocam cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum.


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Nis 2013 Saat 18:18
   " 2-3 gunde duzelme olmazsa, bir baska yerde gosterin. "


Mesajı Yazan: Cnmkzm
Mesaj Tarihi: 01 May 2013 Saat 19:32
Merhaba hocam bugün 8 oldu çenem hala açılmadı,hala ilk günkü gibi bir parmak açılıyor bir milim ilerleme olmadı.
Dediğiniz gibi başka bir doktora göründüm.oda dişimi çeken doktorum gibi aynı şeyleri söyledi. sık olmamakla birlikte karşılaştıkları bir durum olduğunu söyledi.bir de çene cerrahı hocasını aradı durumumu anlattı oda aynı şeyleri söyledi.
kas gevşetici hap kullanıyorum bir de sıcak havlu...


Mesajı Yazan: Cnmkzm
Mesaj Tarihi: 01 May 2013 Saat 19:34
Hocam 8 gün oldu bir değişiklik yok çok korkuyorum sizin de bu konuda görüşlerinizi almak istiyorum.gerçekten geçici bir durum mu? 


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 May 2013 Saat 21:21
Ben "Dis doktoru" degilim. Ikinci doktor da ayni seyleri soyledigine gore, adele gevsetici ilaclari almaniz en dogru olanidir.


Mesajı Yazan: Cnmkzm
Mesaj Tarihi: 04 May 2013 Saat 22:52
Merhaba bugün 11.gün ve çenem iyiden iyiye açıldı,eski haline ulaşmadı ama ilerleyen günlerde ulaşacağına inanıyorum korkularımı yendim:))
Kadir hocam tabiki diş doktoru değilsiniz bunu biliyorum. Fakat araştıran okuyan kendini geliştiren bir doktor olduğunuzu da biliyorum.bu yüzden benim gibi başka üyelerde size sorunlarını yazıyor  
İyiki varsınız hocam



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat