Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ATEŞ

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38727
Tarih: 18 Eyl 2025 Saat 00:18

Konu: ATEŞ
Mesajı Yazan: cbeduk
Konu: ATEŞ
Mesaj Tarihi: 28 Nis 2013 Saat 20:29
HOCAM MERHABA,
5 YAŞINDAKİ OĞLUMDA DÜN ÖĞLEYİN KARIN AĞRISI VE KUSMA BAŞLADI. O GÜN NE YEDİYSE KUSTU. 3 DEFA. AKŞAMA DOĞRU ATEŞİ ÇIKTI 38.5 OLDU. SABAH DA AYNI ŞİKAYETLER DEVAM ETTİ 1 KEZ KUSTU. İSHAL YOK. YÜZÜNDE BOYNUNDA KULAKLARINDA NOKTA NOKTA KIRMIZILIKLAR VAR. 5. VE 6. HASTALIK KÜÇÜKKEN GEÇİRMİŞTİ.
TAHLİL YAPTIRDIK. BAZILARINI YAZIYORUM:
WBC 13,9 - NİTRİT NEGATİF - CRP 22,3 – LÖKOSİT 7-8 ERİTROSİT 2-3
BUGÜN ATEŞİ 39.5 SABAHKİ HARİCİNDE HENÜZ KUSMADI. NE OLABİLİR?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Nis 2013 Saat 06:45
O dokuntuler kusma sonucu, yuze kan hucum etmesi ile olan "kilcal damar" catlamalaridir. Hicbir tahlile bile gerek olmayan, son derecede basit bir durumdur, herhangi bir tedavi filan da gerekmez. Tafsilat gerekirse, eski maillere bakin, Nerede ise her ay en az 1 defa bu sual sorulur.

Mesaj Tarihi: 29 Nis 2013 Saat 11:19
Bugün 3.gün Dün sabahtan beri kusma olmadı ama kırmızı noktacıklar önce yüzünde sonra kulaklarında sonra boyununda şimdi de kollarına yayıldı. Lekelere takılmış değilim. Yüksek ateş sonrası olmuş da olabilir diye düşünüyorum.
Forumu 4 senedir takip ediyorum. Boşu boşuna vaktinizi almak istemem. Okuduklarıma göre Nitrit negatif olunca oğlum İYE değil diyorum ama tahlillerini her gören herkes sen görmüyomusun CRP yüksek WBC yüksek Lökosit var İYE diyor. İlaç vermiyorum diye suçlu ben oluyorum. Havuza gidiyor. Ordan enfeksiyon olmuştur diyorlar. Şu an ateşi yok 36.5 ama kızarıkların olduğu yerler yanıyor. Çocuk çok halsiz. Bir de resimleri gönderiyorum size.

Mesaj Tarihi: 29 Nis 2013 Saat 14:15
Hocam öğleden sonra vücuduna da yayılmış isilik tarzı döküntüleri. Karnına sırtına bacaklarına. Ateş yok. Lekelerin olduğu yerler sıcak. Elleri ve ayakları su toplamış gibi şişti. :(

Mesaj Tarihi: 29 Nis 2013 Saat 16:39
Hocam döküntüler artınca doktora gittik. Cumartesi Pazar 2 defa 2şer ölçek Calpol vermiştik. Ona karşı allerji göstermiş olabilir dedi. Boğazda enfeksiyon gördü. Crp sonucu bunu destekliyomuş. Sonuç olarak Augmentin 400 + Allerset + Dolven kullanın dedi. Siz ne tavsiye edersiniz?

Mesaj Tarihi: 29 Nis 2013 Saat 18:56
1- Calpol allerjisi degil..
2- Bogazinda BAKTERIEL enfeksiyon olan cocugun WBC degeri: 15.5'un cok uzerinde olur. (Eriskin WBC degeri olan: 11 ile mukayese etmesinler)
3- Bu goruntu ile karisabilecek ve antibiyotik gerekebilecek yegane hastalik: KIZIL'dir, onun da olmadigi hem dokuntu sekli, hem dusuk WBC degeri ile belli.
4- Bu viral bir dokuntudur, hicbir ilac gerekmez.
5- CRP her bir haltta yuksek cikar, hicbir degeri yoktur.
6- Lokosit gorulmeyen idrar yoktur, isin sahtekarligini yapiyorlar. Isterseniz ispat etmek icin, ayni laboratuvara; idrar gorunumunde, "cay suyu" gonderin, onda bile 3-5 Lokosit goruldu diye yazarlar.

Mesaj Tarihi: 29 Nis 2013 Saat 23:11
Teşekkür ediyorum hocam. Bu gittiğimiz doktorlara bu forumu takip etmelerini önerelim en iyisi.. Sizi seviyoruz...

Mesaj Tarihi: 30 Nis 2013 Saat 06:34
   " Bilse okurdu, bilmezki okusun.
       Okusa bilirdi, okumazki bilsin..... "

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat