Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Depo penisilin

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38738
Tarih: 29 Tem 2025 Saat 00:39

Konu: Depo penisilin
Mesajı Yazan: ysanli
Konu: Depo penisilin
Mesaj Tarihi: 29 Nis 2013 Saat 17:45
Dr Bey merhaba

Oğlum sık sık Beta geçiriyor.1,5 ay önce ciddi bir boğaz enfeksiyonuyla 2 gün hastanede yattı.
Nisan ayının başında yine tekrarladı.Boğaz kültüründe Beta çıktı yine .Duocid şurup verdi doktor.İlacı bırakalı yaklaşık 10 gün olmuşken yine boğaz ağrısı ve ateşi var.Devam ederse doktora götürüp yine kültür yaptıracağız.
Ancak çevremden bu tip tekrarlayan durumlar için depo penisilin yapılabildiğini duymuştum.Kendi doktorumuza söylediğimde bunun kalp hastalığı olan çocuklarda tercih edildiğini , depo penisilinin çok ağır olduğunu gerek olmadığını söyledi.Hatta çok ta ağrılı olduğunu ekleyerek yaparsak artık hastaneye sokamazsınız dedi.
Ancak ben sürekli penisilin kullanmasındansa ayda bir almak acaba daha iyimi diye düşünüyorum.Ne dersiniz? (Hastanede yattığında Beta dışında ayrıca  enfeksiyonu olduğunu söyleyerek rosephin iğne yapılmıştı.CRP si yüksekti)

Sizin görüşünüzü almak isterim.

Teşekkürler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: ysanli
Mesaj Tarihi: 29 Nis 2013 Saat 17:56
hocam son tahlilinde A grubu Beta Hemolitik Streptokok  üredi yazılı

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Nis 2013 Saat 19:03
1- Resmen kaziklanmissiniz.Bu kadar sik hastalik olmaz.
2- Benim; "Beta diye bir virus...." makalemi mutlaka okuyun.
3- Resmen; Laboratuvar-doktor isbirligi ile yapilan bir sahtekarlikla karsi karsisiniz. Bir kere kulturde ureyen Streptokok'un "A-Grubu" oldugu ozel test yapilmazsa, soylenemez. Kulture bakarak, sadece "Beta Hemolitik" oldugu soylenebilir, atmasinlar.
4- Bir daha hasta oldugunda; "Bogaz kulturu " yerine; STREP-A testi yaptirin. Hem 15 dakikada sonuc verir, hem A-Grubunu gosterir. Bogaz Kulturu gibi bir soytari tahlili degildir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat