ates
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38741
Tarih: 18 Eyl 2025 Saat 00:19
Konu: ates
Mesajı Yazan: ceynrose
Konu: ates
Mesaj Tarihi: 29 Nis 2013 Saat 21:14
Hocam ankaradan diyarbakira gezmeye geldik 3.gun bugun ve 5 yasindaki oglum oglenden beri atesli neden anlamadim sadece ates var kalabalik ortamdayim kayinvaldemlerdeyim ve ates dusurucu verin diyolar vermedim her yaziniz ezberimde ve bebegim 2 yasinda sizi tanidim ve ilac hic bida kullanmadan atlattim hep inanilmaz guclu bir bagisikligi olustu sayenizde ama simdi sadece bu ateste ne yapmaliyim hrrkez yazik nasi kiyiyosun diyor.suan ohlum uyuyor ates olcerim yok ama tahminenn 39 civari var elinu yuzunu yikiyorum ara ara ne yapmali hocam.
------------- batuhanım herşeyim.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Nis 2013 Saat 06:26
Atesine bosver, genel durumuna bak. Cok "mizirdarsa" Calpol o zaman verirsin. Rahat ise; 40 derecede bile verme.. Sakin ates dusurucu ilac vermeden "soguk tatbiki" yapmayin, havale gecirir.
|
Mesaj Tarihi: 30 Nis 2013 Saat 08:26
Hocam gece sayiklayip durunca bide aglayinca kiyamadim 1 olcek verdim.hala atesi var.dilinde pas yok koku yok.burun akintisi baslarsa grip oldunu anliycam olmazsa durumunu tekrar size sorucam.tesekkurler.sevgiler.
|
Mesaj Tarihi: 30 Nis 2013 Saat 09:03
Simdiye kadar,agizda koku, dilde pas olmadigina gore; Gripal enfeksiyon...
|
Mesaj Tarihi: 30 Nis 2013 Saat 18:09
Hocam bademciklerin ustu bembeyaz iltihap yada beyaz yara gibi ateside devam ediyor ne yapayim.
|
Mesaj Tarihi: 30 Nis 2013 Saat 18:10
Tum gundur halsiz yatiyor hic kalkmadi ana mizirdanma yok bogazim aciyo diyor
|
Mesaj Tarihi: 30 Nis 2013 Saat 18:11
Arada kaldiniz, karar veremiyorsaniz, bir kan sayimi yaptirip, sonucunu bana yazin.
|
Mesaj Tarihi: 30 Nis 2013 Saat 22:38
Hocam esim simdi geldi doktordan gonderirken israrla kan sayimi uaptir dememe ragmen doktor esime kizinca yaptiramamis bu hale nasil geldi bu bogaz demis ciger gibi olmus demis ustude bembeyaz atesi hala var ama oglum gayet iyi yani hali biraz halsiz ama cok kotu degil kek verdim kustu ama sabah beride bisey yemedi.hocam ilac olarak zinnat 125 mg ve geral oral sprey bide iburamin cold yazmis.ne yapsam kullansammi hocam.
|
Mesaj Tarihi: 30 Nis 2013 Saat 23:08
özür dilerim hocam ateş 37 buçuk derece şu anda hastanede 37 buçuk ölçülmüş şu anda arkadaşlarıyla oyun oynuyorama boğazları bademcikler çok şiş kırmızı ve beyaz yaralar var gibi yine de ilacı içilmeli miyim
|
Mesaj Tarihi: 30 Nis 2013 Saat 23:19
Ayrica hocam agzinda koku yok mis gibi kokuyor dili koyu bordo yani dil rengi ustu hafif beyaz ve kirmizi benekler var ama bariz degil.suan hala uyanik ve arkadaslariyla oynuyo.ates kendi kendine dustu napicami sasirdim kaynim hastanede calismis bana kiziyo profosorden iyimi bilicen diyor dedim karismayin yahu ben doktoruma sormadan yani size bir yudum ilac vermem dedim.cevabiniza gore hareket edicem sevgiler...
|
Mesaj Tarihi: 01 May 2013 Saat 07:26
Sakin ha ilac hele Antibiyotik; ASLA vermeyin.. Bir defa bu carkin icine bir girdinizmi, bir daha Hastanelerden cikamazsiniz...Arazlar cok bariz. Viral bir hastalik geciriyor..
|
Mesaj Tarihi: 01 May 2013 Saat 07:36
hocam teşekkür ederim bu saate kadar sizin cevabınızı bekledim antibiyotik vermedim şimdi de vermicem ballı limonlu devam bogazim cok aciyo diyor herkes panik ver ver diyodu suan herkes uyanik vermiyorum dedim bakislari gormenizi isterdim.sevgiler....
|
Mesaj Tarihi: 01 May 2013 Saat 18:16
Zamanla onlar bile ogrenecekler.
|
Mesaj Tarihi: 01 May 2013 Saat 23:01
Hocam sayenizde yine ilacsiz atlattik herkes illa ilac ver ilacsiz bu bogazdaki iltihap nasil duzelir gor daha kotu edeceksin derken oglum daha iyiye gitti ates tamamen bitti bogszdaki beyaz yaralarsa hafifledi gitmek uzre bunu gorunce anladilar hepsine sizin cevaplarinizi okumalarini neden vermemekte bukadar direndimi anlayacaklarini soledim.hocam iyki varsiniz sizi gercekten cok seviyorum.
|
Mesaj Tarihi: 04 May 2013 Saat 10:58
Hocam tekrar rahatsiz ediyorum sizi ama oglumun ateside gunlerdir yok butti bigazlarin gorunumude normale dondu ama bu sefer ses degisti borazan gibi oldu boguk konusmaya basladi hastaligin basindan beri hic vermedim ilac .neden simdi sesi degisti baska hicbiseyi yok sadece ses borazan gibi oldu ne yapmaliyim.
|
Mesaj Tarihi: 04 May 2013 Saat 17:38
Hocam boguk bogukda oksurmeye basladi borazon gibi kuru kuru oksuruyor.birde bebek icin sorum var 14 aylik 8 disi var ust 4. Disin bir arkasindakiler patlamak uzre ama dun beyaz montu kan icinde kaldi baktimki ust azi disi patlamus ve janamus dibi birdo dis cikmis ama kanatarak cikmis dibi gogermis gibi altlarda ayni anda patlamak uzre kipkirmizi sismisler.bebek zaten hasta oksuruk grip oldu onu nasil rahatlatirim oksurugu icin sadece bali limon veriyorum. Ama dislerin bu durumundan aci cekiyor gibi neyapmaliyim.tesekkurler.
|
Mesaj Tarihi: 04 May 2013 Saat 18:37
Grip sonrasinda, dokular bir "tamirat safhasi" gecirirler. Bu esnada olusan "Odem" sonucunda, ses degisiklikleri normaldir.
Atesli hastaliklar esnasinda; metabolizma hizlandigi icin, dislerin cikis hizida cok artar. Bu sebeple; 2-3 hafta sonra cikacak olan disler, hemen atesin akabinde hizli bir sekilde cikabilirler. Onemli bir durum degildir. CAHIL kimselerin zannettigi gibi; "Disler ates yapmaz", ates dislerin hizla cikmasina sebep olur.
|
|