Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

grip.

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38755
Tarih: 13 Eyl 2025 Saat 00:09

Konu: grip.
Mesajı Yazan: asli54
Konu: grip.
Mesaj Tarihi: 01 May 2013 Saat 13:41
merhaba kadir bey.benim 8 aylık oglum 2-3 haftadır grip sizin yazdıklarınızı uyguluyorum ateşi hiç olmadı,iştahı yerinde,keyfi yerinde,ama hırıltı hala devam burun akıntısı ise ne sulu ne koyu yani burnu akmıyor ama burnunun içi kuru sümük ile dolu burnunun içide hırlıyor.sormak istediğim şu gribin son evrelerimidir bu?dr.a gidip wbc yaptırmadım hiç bebek rahat oldugu için ama uzun sürmesi normalmidir?asıl merak ettiğim viral enf.degilse antibiyotik kullanmamamız ne gibi soruna yol açar,yoksa sadece hastalıgın uzun sürmesinemi neden olur,bunu merak ediyorum kadir bey ben.
şimdiden teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 May 2013 Saat 18:35
1- Ortalama bir Grip, zaten en az; 2-3 hafta surer.
2- Bu yasta, anne karninda iken, sizden gecen antikorlar sayesinde; Bakteriel bir hastalik olabilme ihtimali son derecede dusuktur.
3- Her bakteriel hastaligin antibiyotikle tedavi edilmesi sacmaliktir. Zaten bu yuzden her ateslendiginde antibiyotik alan cocuklarin vucudu bakterileri taniyamiyor ve bagisikligi dusuk oluyor. Sahtekar doktorlar; hem her ateslendiginde antibiyotikler verirler, hemde "cocugun bagisikligi zayif" diye sacma sapan ve bir fayda saglamayan ilaclar verirler. Bu sayede hem hasta daha fazla doktora gider, hem de doktor daha fazla ilac yazar. Hasta haric, herkez bu "seytan ucgeninden" rant elde ederler.

Mesajı Yazan: asli54
Mesaj Tarihi: 01 May 2013 Saat 23:04
yani hocam bu cvp.tan anladıgım kadarıyla viral enf.geciriyor oglum.endişelenip boşuna dr a götürmeme gerek sanırım.çok teşekkür ederim.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat