Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

toksoplazma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38764
Tarih: 22 Tem 2025 Saat 02:37

Konu: toksoplazma
Mesajı Yazan: senemr
Konu: toksoplazma
Mesaj Tarihi: 02 May 2013 Saat 13:25
merhaba kadir bey, izninizle bilginize çok güvendiğim için size bir sorum olacak.
7 haftalık hamileyim torch testleri yapıldı

Anti Toxoplasma IgG  120-   Pozitif              Negatif               <4 -
                                                                    Ara Değer          >=4 - <8   
                                                                     Pozitif                 >=8 - 

Anti Toxoplasma IgM 1.04-Pozitif              Negatif              <0.55 - 
                                                                 Ara Değer            >=0.55 - =<0.65
                                                                  Pozitif                 >0.65 - 

bu sonuçlardan sonra doktorum avidite testi istedi  avidite yüksek çıktı. 

Toxoplasma IgG Avidite 0.498-YUKSEK   IU/ml        <0.2 

doktorum bir sorun olmadığını söyledi, ayrıca bir perinatalogla görüştüm bu testlerin yapılmasının gereksiz olduğunu söyledi, herkesde ne kadar risk varsa sende de okadar risk var dedi.şimdiye kadar bu nedenle böyle çocuk doğuran bir hastayla karşılaşmadım dedi, eşimle tedirginiz,bu parazitin bebekte anomali oluşturduğu söyleniyor,
 size sorularım 

1. çocukluğumdan itibaren  kurban bayramları, etle temas halinde geçti, çiğ köfte yemişliğimde çoktur şimdi o kadar süre bu paraziti almayıp, şimdi mi almışım?
2. hamile kalmadan  1 ay önce çiğ köfte yedim malesef, eşimde yedi, eğer bu parazit yeni geçtiyse eşiminde toksoplazma testinde igm pozitif çıkar mı? 

Kadir bey sizi uzun süredir takip ediyorum, bu soruları size sormamdaki amaç  bilginize güvenmemdir. teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 May 2013 Saat 18:56
Bu TOKSOPLAZMA sahtekarligi; 1970-1980 yillari arasinda, cok silikla yapiliyordu. Yuzlerce hamile kadin, sirf bu sahtekarlik yuzunden,kurtaj edildi veya gereksiz yere; Daraprim-Bactrim kombinasyonu ilaclarla tedaviler yapildi..
Sizde, her Turk kadini gibi, daha cocuklugunuzda, cig-et ile temas ederek, Toksoplazmayi almis ve ANTIKOR gelistirmissiniz. Testlerde gorulen: Sizin kazanmis oldugunuz bagisikligi gosterir, hasta oldugunuzu degil.. Hastalik bir defa gecirilir, bir daha hastalik olmaz. Bu sebeple; Turkiye'de Toksoplazmali bebek ne gordum, nede duydum..Size saka gibi gelebilir ama Turkiye'de, iki defa Toksoplazma teshis edilerek 2 defa kurtaj edilmis kadinlar bile var.
Sirf; Antikor nedir, Antijen nedir, bunun farkini bile bilmeden Kadin-Dogum doktorlugu yapan bu sahtekarlar,pek cok annenin canini yakti, pek cok bebegin canini aldi.
Evet, soylendigi gibi bu testlerin yapilmasi GEREKSIZDIR.. Ama goruluyorki, 1970'lerdeki "tatli para" bazilarina cazip gelmis, ayni sahtekarligi uyandirmaya calisiyorlar.
Siz sakin olun, boyle seylere kafanizi takmayin. Goruyorsunuz, hala Antikor-Antijen farkini bilmeyen doktorlar var...   

Mesajı Yazan: senemr
Mesaj Tarihi: 02 May 2013 Saat 19:13
 sizin düşüncelerinize gerçekten çok önem veriyorum, görüştüğüm perinatolog da sizinle aynı fikirde,ilk bebeğimde bu testleri doktorum yapmamıştı bir problem yaşamadım, ilginç olan eğer bu test çok önemliyse, neden kimi doktor bu testi yaptırıp kimi yaptırmıyor, sonuçta bu kadar riskliyse her doktorun bu testi istemesi gerekir.  eğer avidite testi düşük çıksaydı sanırım doktorum bana  kürtaj diyecekti ,çok zor bir hafta geçirdik, ama inşallah sağlıkla bebeğimi kucağıma alacam. tekrar teşekkür ederim kadir bey iyi ki varsınız.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 May 2013 Saat 19:55
Zaten esas sorulmasi gereken sual bu....
             " neden kimi doktor bu testi yaptırıp kimi yaptırmıyor,"
Neden acaba???

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat