Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ani Ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38800
Tarih: 14 Eyl 2025 Saat 05:50

Konu: Ani Ateş
Mesajı Yazan: özüdoğru
Konu: Ani Ateş
Mesaj Tarihi: 04 May 2013 Saat 16:24
Hocam kızım 17 aylık . Gece uyuduğunda ellerinin çok sıcak olduğunu farkettim ama uyku esanasında ateşini ölçmedim. Sabah baktığımda 36.5 du. İlerleyen saatlerde dahada arttı şimdi 38.4 lerde. Saat 2 gibi bir ölçek calpol vardim. Sabahta kagvaltıdan sonra ılık bir duş aşldırdım. Kusma yok ösürük yok sadece diş ihtimali üzerindeyim. Azı dişleri için. Ateş tedavinizi biliyorum ama hastaneye götürmeme gerek var mı ? Danışmak istedim. Ne yapalım hocam sebebini bilmiyoruz şu an için . Döküntüde yok iştahsızlık var sadece emiyor huzursuzlukta var tabi. Elleri yanıyor sanki yüzü alnı ateş halinde. Yardımlarınızı bekliyorum ona göre öyle yapacağım saygılarımla.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 04 May 2013 Saat 17:37
Hocam dilinde paslık ağız kokusu yok. Yazmayı unutmuşum. Ateş ile ilgili bölümler okumayı çok istiyorum ama çocuk huzursuz o nedenle vaktim yok ama sizin yazarlar bölümünüzdeki ateş ileilgili yazılarınızı okudum. Yapmam gerekenleri belirtirseniz sizin kontrolünüzle yapmak isterim saygılarımla.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 May 2013 Saat 18:32
Dilde;"pas', agizda"koku" olmadigi surece, antibiyotik gerekmiyor demektir. Grip geciriyor. ASLA soguk tatbiki yapmayin, cok gerekirse, ates dusurucu surup verin. Sut disleri cikarken ates-agri yapmazlar.
Gunluk ilac dozlari:
CALPOL 120: 3X1olcek (5ml)
DOLVEN    : 2X1OLCEK (5ml)

Mesaj Tarihi: 04 May 2013 Saat 19:10
Hocam dün kızımı bakıcısı saat 5 civarı dışarı çıkarmıştı biz saat 6 da eve geldiğimizde site içinde dolaştıklarını gördük 1 saat olmamış gezeli . Güneş çarpmış olabilir mi? Çünkü ben eve geldiğimde kızımın ellerini yıkadığımda elleri çok sıcaktı zaten o gece hafif ateş halindeydi. Bu aklıma takıldı size sorayım dedim. Ama şimdi benim kızın hafif burnu akıyor su şeklinde. Dediğiniz gibi grip vakası olabilir ama yeni iyileşti zaten. ' hafta olmadı geçirdiği gribin üzerinden. Ateşini sürekli kontrol ediyorum. Dijital ateş ölçerlerin yanılma payı varmı hocam. Şimdiki ateşi 37.7 İlginize teşekkür ederim dediklerinizi uygulayacağım.

Mesaj Tarihi: 05 May 2013 Saat 03:16
Gunes carpmasi olsa; suur kapali olur. Sadece Grip geciriyor.

Mesaj Tarihi: 05 May 2013 Saat 04:17
Sayın Hocam size yazdığım bu satten 15 dk. önce kızım sarı renkte kustu. Bu durumda devam eden ateş ve kusma oldu. Haklısınız güneş olsa o belirtileri ben dün akşam yaşardım. Ama butün gün geçmeyen ateş ve şimdide kusma oldu. Akşam ateş 38.7 ken ben ılık bir duş aldırdım hemen bir calpol verdim saat 10 dan beri huzursuz arada kalkarak uyudu ama şimdi kustu. Bu durumda ne yapayım hocam . 

Mesaj Tarihi: 05 May 2013 Saat 20:18
Sakin, bir sey yapmayin.... Yedigi-ictigi bir gidadan mikrop kapmis, kusarak atacak, atamadiginida ; ishalle atacak.

Mesaj Tarihi: 06 May 2013 Saat 06:43
Hocam kusma vakamız dün itibariyle hiç olmadı çocuk tüm gün kusmadı . Yani size yazdığım o son mesajda kustuğu ilk gece peş peşe 3 kez kustu. Bunun yanında ateş halimiz hala sürüyor. Bizdeki son durum ateş 38.4 lerde. Dediğiniz gibi günde 3 defa calpol veriyorum. Bunun yanında ağız kenarlarında kırmızı 2 tane sivilce çıktı. dudağındada uçuk. Diş çıkarıyor damaklarını dahi göstermiyor. Azı dişleri çıkıyor. Grip durumu olmadı hiç. Bu tabloda sadece ateş var hocam. Ilık duş aldırıp sadece calpol veriyoruz. Kulak ağrısı yok idrar yaparken yanma yok. Kızım 17 aylık. İştahsızlık huzursuzluk var. Birde dişleri çıkıyor. Alt azıları çıkınca bunları yaşamadık. Bugün 3. gün oldu ama hala ateş hali devam. Hafta sonu acillere gitmedik siz uygun görürseniz gidelimmi onlarda gidince hemen bizi tahlile boğacaklar ne yapalım hocam yardım edin lütfen.

Mesaj Tarihi: 06 May 2013 Saat 07:33
Eski maillere bakin,

Mesaj Tarihi: 06 May 2013 Saat 13:42
Hocam bugün doktora gittik Cempes antibiyotik yazdı 125 mg. Boğazı kızarık mikrobik durum dedi. İburamin cold yazdı ateş ve diş ağrısı için. Köpek dişleri çıkarken böyle kulağada baskı yaparmış. Zaten bizim kız 2 hafta öncesinde gripti. Tam düzelemediği için antibiyotiğe başlayın dedi. Ben gripken sizin grip tedavinizi yapmıştım birşey kullanmadık. Ama bu durumda ilaca başlıyalım mı? Size danışmadan kullanmadım. Sadece ateş 38 olunca bir ölçek iburamin cold verdim. Kızım 17 aylık ve biz hiç antibiyotik içmedik diyince büyük bir şans bu zamana kadar kullanmayışıdız dedi. Dilinin üzeri beyaz olduğundan ve boğazı kırmızı olduğundan viral durum olmadığı için antibiyotiği yazdı. Sizin düşünceniz benim için çok önemli siz ne derseniz onu yapacağım. Sevgi ve saygılarımla.

Mesaj Tarihi: 06 May 2013 Saat 18:32
1- 17 aylik bir cocuga; Iburamin Cold verilmez, ilacin icini okuyun.
2- Sakin antibiyotige baslamayin.
3- "- Köpek dişleri çıkarken böyle kulağada baskı yaparmış-" Bu bilgi karsisinda; ancak "sapka cikarilir"... Turk Tibbinin, nadide bilgilerinden biri de bu olsa gerek. Dunya Tibbin'da boyle bir bilgi yok... "Sarlatanlik Nobeli" olsa, bu beyan ile kesin kazanir..
4- Emin olmak istiyorsaniz; bir kan sayimi yaptirip:WBC degerine bakin. Bu yasta normal WBC sinirlari: 6.0-17.0 dir. Dikkat edin, kaziklamasinlar.

Mesaj Tarihi: 06 May 2013 Saat 19:13
Hocam haklısınız ama sadece kulak durumu değil boğazında da sıkıntı var. Ağzı kokuyor baktı dilindede palık var. Bende kan yapılmasını uygun gördüm ama belirtiler ortada bu durumda kana gerek yok denildi. Çocuğun boğaz ve kulağı ortada sıkıntısı olmasa kan isternirdi bu bulgular yeter denilince ben kan konusunda ısrarcı olmadım. Peki ben bademciğini nasıl iyileştireceğim bu konuda yardımınız bekliyorum.

Mesaj Tarihi: 06 May 2013 Saat 22:45
1-Bademcigi iyilestirmek diye bir sey yokki!! Bademcikler ve Geniz eti, Lenf Bezleri olup, her enfeksiyonda, buyurler, kizarirlar. Enfeksiyon ortadan kalkinca da kuculurler. Bukadar basit.
2- Kulak hadiseleri daima; Gripal enfeksyonlardan sonra olurlar, antibiyotik gerekmez. Eski mailleri okuyun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat