Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İshal,boğaz ağrısı ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38803
Tarih: 17 Kas 2025 Saat 03:41

Konu: İshal,boğaz ağrısı ateş
Mesajı Yazan: efes2630
Konu: İshal,boğaz ağrısı ateş
Mesaj Tarihi: 04 May 2013 Saat 21:47
Kadir Bey iyi akşamlar.Kızım 3,5 yaşında ve 17 kg.Bugün öğlen ishal ve ateşle birlikte boğaz ağrısı başladı. Ateş 39.Tek gözünde de kızarıklık var.Öksürük veya burun akıntısı yok.Ne yapmalıyım?Saygı ve sevgilerimizle.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 May 2013 Saat 03:22
Sakin ilac, hele Antibiyotik vermeyin, bol sivi/su verin.Eski mailleri de okuyun.

Mesajı Yazan: efes2630
Mesaj Tarihi: 06 May 2013 Saat 10:58

Kadir Bey, 5,5 ve 3,5 yaşlarında iki çocuğum var, eski mailleriniz ve makaleleriniz başucu kitabımız gibi, samimiyetle söylüyorumJ Cumartesi öğlen kızımın ateşi, ishali ve boğaz ağrısı olduğunu yazmıştım. İshalin başladığı gün (cumartesi gecesi) bir kere de kusması oldu. Ertesi gün 39,5-40 a varan ateş, karın ağrısı, ishal, boğaz ağrısı devam etti. Sıvı alımına dikkat ederek günü geçirdik. Gece ateşi düştü. Sabah 37,4 ile uyandı. Şimdi ishali devam etmekle birlikte genel durumu iyi. Gözlerinin ikisi de kızarık, ara sıra boğazım acıyor diyor, ancak bademcikleri olmadığı kızarıklık var mı yok mu bilemiyorum. Bu seyri ile hastalığımızı atlattık mı, boğaz için test yaptırmaya gerek var mı? Teşekkürler, saygılar.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 May 2013 Saat 18:18
1- Bogazindaki kizariklik ve acima hissi; kusma esnasinda, mide asitinin yakmasi sonucu olustu, "Farenjit" degil, test filan gerekmez.
2- Kusmanin bitmesi ve ishalin baslamasi, mikroplarn mideden barsaga gectigini gosterir. 1-2 gunde iyilesecek demektir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat