Uyku pozisyonu
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Uyku
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38930
Tarih: 04 Eki 2025 Saat 16:54
Konu: Uyku pozisyonu
Mesajı Yazan: nina35
Konu: Uyku pozisyonu
Mesaj Tarihi: 15 May 2013 Saat 10:58
Hocam size kendimle ilgili bir sorum olucak. 19 haftalık hamileyim çevremden duyduğum ve internetten araştırmalarımda hamilelerin sol yanlarına yatmaları gerektiğini öğrendim. Sağ yana ve sırt üstü yatmak bebeğe giden oksijen ve kanı yavaşlatıyomuş. Bense sol tarafıma kesinlikle yatamam. Gerçekten bu uyku pozisyonunun bebeğe bir zarar verirmi?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 May 2013 Saat 19:03
Hayret bir sey. Anne karnindaki 19 haftalik bebek, zaten "Amnios sivisi" icinde, serbest bir bicimde yuzmektedir. Ayricada, fetusun yatis sekli sabit degildir. Sizler bile bilirsiniz, bebek bazen basi altta, bazen yukardadir, yan bile oldugu olur... Hangi bir "Geri zekali" nin uydurmasi ise, Fetus Anatomisinden haberi yok. Hamile anne amuda kalksa, fetus icin farketmez. Hepsini bir yana birakin, Plasenta( Bebegin esi) herzaman ayni yere yapismaz. Ayricada, gobek kordonu; Plasenta ile bebek arasindadir, dis baskilar etki edemez. Hangi geri zekali uydurdu use; HALTETMIS...
|
Mesajı Yazan: nina35
Mesaj Tarihi: 15 May 2013 Saat 19:45
Vallahi içim rahatladı. Geceleri uyanıp uyanıp sol tarafa dönüyordum. Bu İnternet'e gerçekten inanmıcam artık. Yalan yanlış bilgilerle aklım bulanıyor. Cevap için çok teşekkürler
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 May 2013 Saat 20:09
Boyle yazilar gordugunuzde, benim cevaplarimi "Forward" edin. BUNLAR ANCAK BU SEKILDE HAKARET EDILDIKLERINDE ANLIYORLAR.
|
|