Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Troit ve flour

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Diş & Ağız
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38971
Tarih: 14 Kas 2025 Saat 14:06

Konu: Troit ve flour
Mesajı Yazan: FİLİZA
Konu: Troit ve flour
Mesaj Tarihi: 18 May 2013 Saat 19:45

İyi günler Sayın Hocam,

Kızım 4,5 yaşında  diş doktorlarına rağmen günde  4 tane flour tableti veriyorum. Macunsuz fırçalıyoruz. Macun istemiyor.
1- Sağlık programında fazla flor alınımın ilerde troit hastası olunmasına sebep olacağını söyledi. Bir yığın teknik detaydan  bukadarı kaldı aklımda. afazlanın ne olacağını açıklamadı
2-  Birde çocuklarda yatmadan evvel süt içmesinin zararlı olacağınıda ekledi. Gün içinde içmeliymiş.
3- Kızımın  yaşında günde nekadar içimeli . Hergün birtane dondurma mutlaka yiyoruz.

Saygılar.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 May 2013 Saat 03:33
1- Herhalde; tuzlara ilave edilen;"Iyot" ile Fluor'u karistirdi acemi... Fluor ile Tiroid arasinda bir baglanti yok.
2- Yatamadan evvelde icebilirler, gecede icebilirler. Tamaman palavra sikiyorlar.
3- Sut ve sutlu gidalar miktari, gunde en az;600ml. olmali, bir ust sinir yok.

Mesajı Yazan: FİLİZA
Mesaj Tarihi: 19 May 2013 Saat 14:03

Hocam verdiğiniz cevaplar için çook teşekkür ederim.
Floru düzenli kullanmaya başladıktan sonra 2 çürükte kaldık. Dişler dolgulu  fakat zaman zaman dolgulu dişin üstünde küçük apsel olutor sonra patlıyor akıp gidiyor. Tek derdimiz o.

Patörize sütle ve yoğurtla ilgili sorun olmadığını sizden öğrenmiştim.

Rahat rahat yiyor ve içiyoruz.

yine  aynı sağlık programında yine profesör pastörize sütün hikayesini şöyle anlattı;
Fabrikalar  mndıralardan  sağılmış sütleri alıyormuş. Faydalı kısımlarıyla krema yada tereyağı yapıyormuş. Geri kalan kısmda yağsız bir süt olarak kaldığından satılması içinde hayvanların kuyruk yağından katılıp yağlandırılıyor bu şekilde satışa sunuluyormuş. Bu kuyruk yağlı pastörize sütün zararı şuymuş; bu yağ 50 derece erirmiş ve vucuttan kalıp nasıl olumsuzluk yarattığı bilinmiyormuş. O yüzden biz anneler de sağılmış süt alıp kaynap kendi yoğurdumuzu kendimiz yapmalıymışiz.

Hikaye  hakkındaki yorumunuzu dört gözle bekliyorum. Sevgiler

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 May 2013 Saat 20:26
"- Geri kalan kısmda yağsız bir süt olarak kaldığından satılması içinde hayvanların kuyruk yağından katılıp yağlandırılıyor bu şekilde satışa sunuluyormuş. Bu kuyruk yağlı pastörize sütün zararı şuymuş; bu yağ 50 derece erirmiş ve vucuttan kalıp nasıl olumsuzluk yarattığı bilinmiyormuş-"

Bu lafi bir Profesorun soylemis olmasi, Turkiye'deki, "Tip faciasini" cok guzel izah ediyor.
1- Yagsiz sutten; bebek mamalari yapiliyor.
2- Kuyruk yagi eskiden beri mutfaklarimizda kullanilan bir yagdir.Asirlardan beri kullanilir.
3- Kuyruk yagini eritmek (enerji sarfiyati),sute karistirmak(iscilik maliyeti) kesinlikle sutu cok pahali hale getirir, astari yuzunden pahaliya gelir. Ayrica da bu kadar kuyruk yagini nerden buluyorlarmis??
4- Sutteki yag ile, kuyruk yagindaki "yagin" farkinida bir anlatsalarda, ogrensek!! Sutteki yag; "Zeytinyagi mi imis??"
5- Dogru durust ilim sahibi olmayanlar, boyle sacmalarlar, takmayin kafaniza...   

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat