Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Havale Hakkında

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=39016
Tarih: 22 Tem 2025 Saat 22:42

Konu: Havale Hakkında
Mesajı Yazan: kubrapasha
Konu: Havale Hakkında
Mesaj Tarihi: 22 May 2013 Saat 17:14
Hocam Merhabalar. 

Aralık 2012 de kızımın geçirdiği havale hakkında görüşlerinizi almıştım. Konu kilitli olduğu için yeniden bir konu açmak zorunda kaldım. 

Eski konunun detayı linktedir :  http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36632&PN=2&title=havale-ve-ani-bilinc-kaybi - http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36632&PN=2&title=havale-ve-ani-bilinc-kaybi

Hocam çok şükür bugüne kadar tekrar böyle bir hadise yaşamadık. Arada hafif hastalıklarımız oldu ama sizin yöntemleriniz sayesinde hafif etkilerle atlattık. 

İşyerimden bir arkadaşımı 4-5 yaşlarında bir kızı var. Bugün anlattığı  hadiseyi size aktarmak istedim. Şu an çok üzgün durumda. 

4-5 yaşlarınıdaki kızı bugüne kadar 5-6 kere havale geçirmiş. Ve sürekli yüksek ateşi bulunmaktaymış. Ateşi düşürmek için dışardan soğuk tatbiki ve ilaçlara başvurmuşlar. 

Sürekli tekrarlayan bu durumdan dolayı başka bir doktora gitmişler. A.B.D.'de prof. olan bir doktor gitmişler. Kendisi şuan Türkiye'de görev yapıyor. 

Emar çekilmiş ve beynin %40 civarı kısmının havaleye başlı hasar gördüğünü söyleyerek neden ilk havaleden sonra film çektirmediniz diye kızmış. Çocuğun 3-4 sene sonra bazı arızalara maruz kalabileceğini, kolunu bacağını oynatamayacak duruma gelebileceğini belirtmişler. 

Ben pek inanmak istemedim. 

Hem arkadaşım için üzüldüm hemde benim başıma gelen olaydan sonra acaba film çektirmelimiydim diye kafamda soru işaretleri oldu. 

Konu hakkında görüşlerinizi öğrenmek isterim hocam. 

Teşekkürler. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 May 2013 Saat 19:26
Atese bagli HAVALE baska sey, EPILEPSI gecirmek baska bir sey. Beyinde ASLA; Atese bagli havale ile bir hasar olmaz ama, EPILEPSI varsa, olur. Once Atesli havalemi? Yoksa; Epilepsimi, ona bakmak lazim. Bunun icin, MR dan once; EEG cekilmesi gerekir. EEG temiz gelirse, soylenenlerin tumunu unutsunlar, hicbir sey yapmalarina gerek yok demektir. EEG'de, Epileptik odak tesbit edildi ise, Anti-Epileptik ilaclarla tedavisi gerekir. Hemde, ciddi bir sekilde..   

Mesajı Yazan: kubrapasha
Mesaj Tarihi: 22 May 2013 Saat 22:00
Peki hocam benim kızım için Aralık ayında wbc değeri 7,62 olduğu için geçirdiği havale
Viral enf. Dolayı demiştiniz. Havale öncesinde ve sonrasında ölçebildiğimiz yüksek ateşide hiç
Olmamıştı. O günden bu günede ne havale geçirdi ne de başka bir sıkıntı söz konusu oldu.
Eeg çektirmemiz gerekirmiydi. Epilepsi ile ilgili bir şüphemiz olmalımı ?

Mesaj Tarihi: 23 May 2013 Saat 00:01
6ay-4yas araliginda, olan "Havaleler de" EEG istemem.. Arkadasiniz da oldugu gibi; hasta,4 yasindan buyukse, isterim.

Mesajı Yazan: cigdempolat
Mesaj Tarihi: 23 May 2013 Saat 17:14
Hocam benim oğlum da Nisan ayında havale geçirmişti. Size danışmıştım hiçbir şey vermemiştim. Ertesi günlerde yoğun kaka dışında bir araz kalmamıştı. Kubrapashan'ın linkini iletmiş olduğu ilk yazısında bir uyarınız dikkatimi çekti. Nasıl okumamışım şaşırdım.

"ParaNox 120 fitil; icindeki "fenobarbital" etkisi ile, ilk verildikten 8 saat sonra havaleyi onleyici etki gosterir. Atesi olmasada; su 2-3 gun, gunde; 3x1 kullanin. "

İki çeşit paranox fitil var şu anda piyasada. Hangi Paranox da bu söylediğiniz madde var?

-------------
Cigdem

Mesaj Tarihi: 23 May 2013 Saat 19:33
ParaNox fitilin; 2 degil, 3 cinsi vardir...
ParaNox 120 ve ParaNox Fort icinde; 5mg. Fenobarbital (Luminal) vardir.
ParaNox S'de Fenobarbital yoktur.

ParaNox 120 ve ParaNox S'de 120mg Parasetamol, ParaNox Fort'da240mg Parasetamol vardir.

Mesajı Yazan: cigdempolat
Mesaj Tarihi: 24 May 2013 Saat 09:50
Bilgi için teşekkür ederim hocam.

-------------
Cigdem

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat