Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ağız yarası

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Diş & Ağız
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=39059
Tarih: 03 Ağu 2025 Saat 05:42

Konu: ağız yarası
Mesajı Yazan: zeynebin annesi
Konu: ağız yarası
Mesaj Tarihi: 25 May 2013 Saat 19:24
merhaba hocam..sorum annemin ağız içi yaralarıyla ilgili olacak..pyraldin vs. hiç işe yaramıyorda kenakort(yazımı bu değil tabii) dahi işe yaramıyormuş..kaç gündür geçmiyor,yeme içmesi çok zor.önerebileceğiniz başka bir ilaç var mı?
bir de annem tarafında ağız yaraları sık oluyor(dayımlar,kardeşim)sebebi ne olabilir?

teşekkür ederim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 May 2013 Saat 19:56
Bu agiz yaralari; baska bir hastaligin arazi olabilir. Iyi bir merkezde, iyi bir Dahiliye uzmani bu hastaligi ( Crohn hastaligi, Sistemik Lupus, Behcet hastaligi gibi) teshis edebilir.

Mesajı Yazan: maper
Mesaj Tarihi: 31 May 2013 Saat 14:23
Doktor bey benim 3,5 yaşındaki kızımın dilinde aylardır yara var doktor 'aft'dedi antibiyotik,agız içi fısfıs ve en son sodyum karbonat diye bir su verdi dişini ve dilini fırçalasın dedi 3-4günde geçecegini söyledi kullandık dün kızımın vücudunda yüzünde sinek ısırığı gibi kızarık sert şişlikler oldu bu ilaç yapmış olabilirmi ve dilindeki bu yaralar neden geçmiyor.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 May 2013 Saat 21:37
Dediğim gibi; bunlar esas başka bir hastalığın yan bulgusu olabilirler. "Pyralex" veya "Pyraldin" ile geçmeyenlerde bu gibi hastalıkların aranması gerekir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat