Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

idrar yolu iltihabı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=3906
Tarih: 01 Eki 2025 Saat 12:19

Konu: idrar yolu iltihabı
Mesajı Yazan: saliha
Konu: idrar yolu iltihabı
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2008 Saat 23:26

Sevgili benal hocam.

0ğlum şimdi 6.5 aylık. Çişini yaparken ağladığı için şüphelenip dr.a götürdük tahlil yapıldı idrar tahlilinde 5-6 lokosit çıktı dr antibiyotik şurup verdi idrar yolları enfeksiyonu olmuş dedi.(c.tesi günü).. şurubu içtikten sonra düne kadar iyiye giden bi düzelme olmuştu. fakat bu sabah saat 7de aniden ateşi 39 dereceyi geçti. aynı dr tekrar götürdük. bu sefer kan(crp) ve idrar tahlili istedi. kanı temiz çıktı idrarındaki lökosit sayısı 10-12 idi. şuruba dirençli bi bakteri sanırım dedi ve 4 adet antibiyotik iğne verdi. p.tesi günü tekrar idrar tahlili yapıp bakalım dedi.
idrar kültürü, ultrason vb. tetkikler yapılmasını istemedi ve yapılmadı.
benim korkum ve sorum; 4.ay kontrolünde ben oğlum çiş yaparken zorlanıyor sanırım dediğimde, bu pipi ile çiş yapar sorun görünmüyor demişti. idrar tahlilindede lokosit yoktu. acaba o zamanda idrar yolları vardıda tahlilde gözükmemiş olabilrmi? ve bu geçen zamanda ilerleyip böbreklerine zarar vermiş olabilirmi?
son olarak dr. sünnet önerdi, sünnetin bi faydası olurmu? sünnetten sonrada tekrarlayabilirmi?
Çok teşekkürler...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: benalbuyukgebiz
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2008 Saat 13:02
Merhaba...
 Antibiyotiği idrar kültürü sonucuna göre vermek daha emin bir yoldur. Ultrason da mutlaka yapılmalıdır. Eğer pipi ucunda darlık varsa erken sünnet gerekir. Eğer bu nedenle iltihap gelişmiş ise tedavi edici ve sonrakikileri önleyici özelliği vardır. Geçmişe ait yorum yapmak istemem. Dayanağı olmayan bir spekülasyon olur. Sevgiler.

Mesajı Yazan: saliha
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2008 Saat 16:39
Siz de olmasanız içimizi rahatlartan cevapları kimden alacağız bilmem..İyiki varsınız..Geçmişe ait şunu sormaya çalışmıştım: idrar yolları iltihabı olduğu halde idrar tahlilinde gözükmeyebilir mi? Anne olmak evladı ile ilgili her konuda tedirgin olmayı gerektiriyor sanırım. Anneliğin bu kadar güzel ve bu kadar zor olduğunu anne olunca anladım. Sevgiler..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat