Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

emzirirken ısırma ve göbekte kızarıklık

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=39081
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 05:33

Konu: emzirirken ısırma ve göbekte kızarıklık
Mesajı Yazan: didemipek
Konu: emzirirken ısırma ve göbekte kızarıklık
Mesaj Tarihi: 31 May 2013 Saat 11:56
hocam 14 aylık bebeğim emzirirken ısırdı ve yara yaptı. emzirmeye devam ettim ama şu anda yara iyice açılmış durumda ve içi beyaz. sarı renkli sızıntı ve kanama oluyor. doktor hematen krem verdi. emzirmeye devam etsemmi kara veremedim acılı olmaya başladı. diğer tarafta süt az var. 

birde hocam kızımın göbeğinin içi kırmızı ve küçük bir yumru var gibi içinde tam anlamadım. bir kaç gün önce de sarı kalıntılar temizlemiştim göbek etrafından. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 May 2013 Saat 21:03
Bir müddet meme verneyin, nazik bir şekilde sağıp verin. Hametan kullanabilirsiniz.
Göbekte tarif ettığiniz durum; "Granulom" denilen durumdur. Göbek çukuru içine 3-5 "Tuz tanesi" koyun (günde 3x1) ve 3-5 gün kullanın...

Mesaj Tarihi: 02 Haz 2013 Saat 17:15
hocam 14 aylıkta da granülom oluyormu ben sadece yenidoğanda olur zannediyordum. Yoksa doğduğundan beri vardı biz mi farketmedik? Doğduğunda göbeğinde kanama olmuştu k vit iğne olduk.

Mesaj Tarihi: 02 Haz 2013 Saat 19:42
  "- içi kırmızı ve küçük bir yumru var gibi -"  yumru değince, akla "granulom" gelir.  Genelde, bunu "Gümüş Nitrat" ile yakarlar. Ben görmediğim ve emin olamadıgımdan, daha yumuşak bir tedavi olan "tuz tatbikini" size anlattım.  Bir deneyin, değilse bile bir zararı olmaz. İltihap kaptı ise, onada iyi gelir. Malum, eski bir deyim vardır.... "Yaraya tuz basmak"...

Mesaj Tarihi: 07 Haz 2013 Saat 14:58
hocam tuzu 3 5 taneden fazla koymanın zararı varmı, deri altında olduğu için 3-5 tane denk getiremiyorum daha fazla koymak zorunda kalıyorum.

Hocam kızımın göbeğinin içi sulu görünüyor ve sarı akıntı geliyor kıyafetini kirletiyor. Tuz daha iyileştirmedi...

Mesaj Tarihi: 07 Haz 2013 Saat 17:30
O zaman bir "Çocuk Cerrahı" nin görmesi gerekiyor. Gümüş Nitrat ile yakılması gerekebilir. Veya oradaki "Embriyonel kanallardan" biri açık kaldı ise ameliyat gerekebilir.

Mesaj Tarihi: 12 Haz 2013 Saat 12:44
hocam çocuk cerrahisine gittik, doktor içten bişey olmadığını kapalı ortam olduğu için temizlememiz gerektiğini söyledi. tentürdiyota kulak çubuğunu batırıp içini temizleyin sonrada kurulayın dedi. sarı akıntı iki gündür kurumuştu sanırım tuz iyi geldi. yalnız göbek deliğinin içinde mercimek kadar şişlik hala dikkatimi çekişyor. kırmızı değil ama ten renginde sanırım kendi yapısı.

hocam birde bugün ateşlendi 38 derece, göbekle ilgisi varmıdır?

Mesaj Tarihi: 12 Haz 2013 Saat 12:55

Mesaj Tarihi: 12 Haz 2013 Saat 12:56

hocam pek net olmadı ama belki bir fikir verir

Mesaj Tarihi: 12 Haz 2013 Saat 15:24
hocam ateşlendiğini yazmıştım ishal başladı mikrop almış.

Mesaj Tarihi: 12 Haz 2013 Saat 17:58
Göbek "Granulom"u var. tuz tatbiki ile halledemediniz ise, "Gümüş Nitrat" ile yakılması gerekir.

Mesaj Tarihi: 12 Haz 2013 Saat 23:38
hocam çocuk cerrahı nasıl göremedi bunu yada gördüde müdahalemi etmedi şaşkınlık içindeyim, burda başka çocuk cerrahı da yok. çocuk doktoruna götüreyim belki o anlar.

Mesaj Tarihi: 21 Haz 2013 Saat 17:33
hocam çocuk doktoruna gittik, granülom olmadığını söyledi. ıslak kaldığı için olmuşa benziyor dedi. 2 tane krem verdi fito ve bactroban pomad. ikincisi antibiyotikliymiş. 4-5 gün kullan bakalım ne olacak dedi. kullanmalımıyım ilaçları? birde kızımı minyon buldu. 15 aylık kiloyu 9.700 boyu 77.5 ölçtü. (yatırarak ölçtü) boy 78 olmalı ama idare eder dedi kiloda 400 gr. eksiği var dedi. ben hep kilo fazla diye endişeleniyordum zayıflamış bizimki

hocam 32 aylık bir kızım daha var oda gece ateşlendi. 39-40 seyreden bir ateşi var. ateş düşürücü vermedim hiç düşmedi. boğazının acıdığını söylüyor. ara ara da karnım ağrıyor diyor. keyfi iyi oyun oynuyor sadece yemek yiyemiyor. doktora götürsem kesin antibiyotik verir. siz ne dersiniz götürelim mi?

Mesaj Tarihi: 21 Haz 2013 Saat 20:08
15 aylık kız çocuğu, zaten; Boy: 76cm ve Kilo: 9.7kg olur. Kafadan atmasyon ile cetvele bakmadan ahkam keserse, böyle morarır. O eksiklikleri neresinden uyduruyor bilemem. Eksiği filan yok.
Büyüğün boğazına bakın. Dili paslı ve ağızında pis bir koku varsa, antibiyotik gerekir. Dili pembe ve ağız kokusu yoksa, Grip demektir. Eski mailleri okuyun.

Mesaj Tarihi: 21 Haz 2013 Saat 22:44
hocam büyüğün ağzında koku yok dili pembe üzeri beyaz heralde süt içtiği için.

küçüğe göbek için verdiği ilaçları kullanalımmı? tereddütte kaldım.

Mesaj Tarihi: 22 Haz 2013 Saat 09:30
1- Büyükte antibiyotik gerekmiyor.
2- O ilaçların bir zararı olmaz ama, etkili de olmazlar, kendiliğinden düzelmesini bekleyeceğiz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat