Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ağız yaralanması

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Diş & Ağız
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=39138
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 19:51

Konu: ağız yaralanması
Mesajı Yazan: e-c-e
Konu: ağız yaralanması
Mesaj Tarihi: 05 Haz 2013 Saat 23:23
Doktor Bey merhaba;28 aylık kızım pazar akşamı düştü ve üst dişleri alt dudağını yaraladı çok kanadı ,acıyor diye çok ağladı o gece calpol verdim rahat uyudu ertesi günde bir sorun yoktu fakat dün doktor bir komşumuz gördü enfeksiyo kapmış dedi antibiyotik kullanın,bir kaç garagara tavsiye etti.kendi dr umuzu aradım oda aşırı kızarma ve şişlik olması durumunda antibiyotik dedi.yara şuanda sarımsı beyazımsı bir renkte fakat dr umuz dentinoks sür dedi onu sürünce acıyor diyor ve şuanda dudağım acıyor diye ağlayarak uyandı,bu konuyla ilgli bir cevabınızı okudum
"Ağız içi yaralar tükrük etkisi ile çok çabuk kapanırlar, sakın dikiş filan attırmayın.Ateş bunlarla olmaz. Ancak açık yaradan mikrop kaparsa belki. O zamanda dudak anormal derecede şişer ve kızarır. Sıcak ve sert gıdaları 2 gün vermeyin, kendiliğinden geçer."
bizim içinde geçerlimi hocam çok tedirginim ya enfeksiyon kaptıysa diye,cevabınız için şimdiden teşekkür ederim,iyi çalışmalar..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2013 Saat 10:15
Aynen geçerli. O doktorların "iltihap zannettikleri"  sarı-beyaz  doku, iltihap değil, bağdokusudur. Dentinox sadece ağrı varsa ağrısını alır, iyileştirici bir özelliği yoktur. Ağrı da bu saate kalmaz, boşuna sürüpde çocuğu üzmeyin. Sadece; yazımda da belirttiğim gibi, sıcak ve sret gıdaları 2 gün vermeyin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat