Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Reflü

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gaz & Karın Ağrısı
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=39154
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 22:49


Konu: Reflü
Mesajı Yazan: Olgu
Konu: Reflü
Mesaj Tarihi: 07 Haz 2013 Saat 00:36
Merhaba Kadir Bey;

2,5 yaşındaki oğlum 3 güne yakın ateşlendi, o sırada sadece ateş düşürücü kullandık. Ateşi düştükten bir gün sonrada bir öksürükle beraber sesi kısıldı. Doktoru muayene ettikten sonra reflü dedi. Akşamları uyumadan önce süt içiyor, bunun bir zararı olacağını hiç düşünmedim ama son günlerde süt içme işini biraz abartmıştı ve gece uyanıp süt içip uyumaya devam ediyordu. Ve yine birkaç defa karnım ağrıyor diye uyandı. Genel anlamda biraz zor yiyen bir çocuk ama boy/kilo persentili %25-50 aralığının altına hiç düşmedi.
Doktoru motillium, zantac ve gaviscon kullanmamızı söyledi. Kullanmaya başladıktan iki gün sonra ses kısıklığı geçti. Ama üç aylık tedavi süresi çok uzun geldi bana. Sizin görüşlerinizi de almak istedim.

Cevabınız için şimdiden teşekkürler..

Saygılarımla..

Olgu Tekin



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Haz 2013 Saat 08:53
Sakın o tuzağa düşmeyin, o saçma tedaviyede hemen son verin. Sadece Grip geçirdiniz, Grip zaten 2-3 hafta sürer, ortada anormal bir durum da yok... Şimdiki yeni yetme doktorlar; Astım ve Reflü'den başka teşhis bilmiyorlar.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat