Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

nekadar doğru beslenme

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=39164
Tarih: 16 Ağu 2025 Saat 05:16

Konu: nekadar doğru beslenme
Mesajı Yazan: asli54
Konu: nekadar doğru beslenme
Mesaj Tarihi: 07 Haz 2013 Saat 19:30
merhaba kadir bey.ben size 5 gün sonra 9 aya girecek oglumun beslenmesini yazmak ve bu beslenmenin ne denli doğru oldugunu sormak istiyorum.daha önce kilosunu yazmıştım 8 aylık 9.600 kg 75 cm di.fazla zorlamamamı söylemiştiniz ben zorlamıyorum nezaman acıkırsa o zaman veriyorum artık ama öyle oluncada ana ve ara ögün yapamıyorum saatler uymuyor.mesela ben size bugünkü menümüzü yazayım yanlış bişi yapıyormuyum.

sabah ilk kalktıgında 7 8 gibi süt,

10 da kahvaltı

2-3 gibi tavuklu şehriye corbası verdim bugün ama normalde sadece corbaların ceşitleri değişiyor bu 
saatte hep corba veriyorum

6 gibi yoğurt hergün aynı saatte arada meyve veremediğimden içine meyve rendeleyip veriyorum bugün kavun ezdim mesela.

en son gece 10 da arı mama hergece

gece kalkarsa süt takviyesi

menümüz bu kadir bey özellikle vermem gereken yada hergün şunu verme dediğiniz birşey varmı.şimdiden teşekkürler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Haz 2013 Saat 10:29
Benim için "çeşitten" ziyade miktarlar önemlidir.  Günde 600ml süt/sütlü gıda, 1 köfte kadar etli gıda ve biraz meyva almak günlük beslenmenin "ASGARİSİNİ"  temin eder. Buna ilave olacak, bir yumurta, kıymalı sebze yemeği, beslenmeyi mükemmel yapar. 9 aylık bir çocukta, hiçbir hazır mamaya gerek yoktur. Paranıza yazık.

Mesajı Yazan: asli54
Mesaj Tarihi: 08 Haz 2013 Saat 11:31
sabah kahvaltıda verdiğim peynirle,akşamüstü veridiğim yogurtla,aralara serpiştirdiğim ve gece kalktıgında verdiğim sütle 600 ml süt ve süt ürünlerini tamamlıyorum hatta bazen geciyor bile 600 ml'i bunların yanı sıra corba 3 gün kıymalı 3 gün tavuklu,balık henüz yedirmedim.meyveleride dediğim gibi yogurdu cok sevdiği için yogurduna katıyorum hem yogurt hem meyve yesin diye.hazır mama olarak sadece gece yatarken tok tutsun diye birkere arı mama veriyorum kendim pişiriyorum onuda.sebzeyle pek aramız yok hocam maalesef :(  şimdi birde yaz geldi yazında hergün 1 tane yumurtasını yedireyimmi yoksa 3 e falanmı düşüreyim yumurtayı siz ne dersiniz hocam.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Haz 2013 Saat 12:49
Yumurtanın; yazı-kışı da nereden çıktı?  Afrika 12  ay yaz, orada yumurta yenmiyormu?? Böyle aptalca laflara sakın inanmayın, hergün yesin. 9. aydan sonra; hem rafadan, hem beyazı ile verebilirsiniz. Balık yerse de olur, yemezsede bir şeyi eksik olmaz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat