Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

çok az kilo alıyor.

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=39191
Tarih: 18 Kas 2025 Saat 18:04

Konu: çok az kilo alıyor.
Mesajı Yazan: Emir Mert
Konu: çok az kilo alıyor.
Mesaj Tarihi: 10 Haz 2013 Saat 01:01

Merhaba  Hocam ,

Bebeğim 2,5 aylık boyu güzel uzuyor ancak kilo alımı çok az. 2 aydır 500 er gr aldı.  Gelişimi şöyle;

Kilo            Boy          baş

Doğum            3960             54            36

1    1. Ay                 4540             57,5         39

2.      2.  Ay                5050              61           39

2         2 ay+2 hafta   5690

1. Ay sonunda doktor kilo alımını az buldu mama takviyesi söyledi.  3 hafta daha emzirmede ısrar ettim ancak ayın sonunda zayıflığına dayanamayıp mama vermeye başladım.  Emzirdikten sonra veriyorum  ve günde en fazla 150-200 ml içiyor. Bu arada kakası yeşil olmaya başladı ve 2 aydır kusmayan oğlum günde 3 veya 4 kez kusmaya başladı. Çok mu  ısrar ediyorum sizce?   

Şimdi her hafta sağlık ocağına gidip tartıyoruz. Eşim de çok kafamı taktığım için kızıyor. Boyu uzun olduğu için iyice zayıf duruyor.  

Sitedeki Persentil Hesabına göre boyu ve kilosu yaşına göre iyi ama boyuna göre kilosu en düşük değerde çıkıyor.  Bir değerlendirme yaparsanız çok sevinirim hocam , vakit ayırdığınız için sağolun.

İlk hafta kontrolünde kilosu 4035 çıkmıştı çok sevinmiştik. Sütüm artsın diye sürekli emzirdim , beslenmeme sıvı tüketimine dikkat ediyorum ama sütüm de artmıyor. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Haz 2013 Saat 10:51
Gereksiz yere mama başlamışsınız. Resmen sizi tuzağa düşürüyorlar, bu şekilde anne sütü kesilecek ve tamamen mamaya kalacaksınız. Zaten "yeşil kaka" yapması da LÜZUMSUZ YERE mama başladığınızı gösteriyor.. Hemen mamayı kesin ve sadece anne sütü verin. Mama ile şişman olacağına anne sütü ile zayıf olsun, çok daha sağlıklı olur.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat