anibiyotik süresi
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=39230
Tarih: 30 Ara 2025 Saat 01:29
Konu: anibiyotik süresi
Mesajı Yazan: MÜJGANELİF
Konu: anibiyotik süresi
Mesaj Tarihi: 13 Haz 2013 Saat 11:16
|
iyi günler hocam.benim kızım 5yaşında geçen hafta yüksek ateş ve çok pis ağız kokusuyla ve hiçbişey yutamıyordu.bademcik iltihabı olmuştu ve amoklavin verdi doktor.kullanır kullanmaz 2.dozdan sonra kendine geldi gözü açıldı.ama 10 gün kullan demişti bugün tam 7 gün oldu fakat ilaçta sadece 1 günlük doz kaldı sanırım.acaba yeni bi ilaç alıp 2 gün daha kullanmalımıyım?yoksa yeterli gelirmi.boğazları bembeyaz demişti hiç yutkunamıyordu o zaman.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Haz 2013 Saat 13:00
|
5 gün dahi yeterlidir. Esasında, ateşinin düştüğünün ertesi gün kesmeniz bile yeterlidir. Antibiyotik gereken durumlar, aynen sizin anlattığınız gibi seyrederler.
|
Mesajı Yazan: MÜJGANELİF
Mesaj Tarihi: 13 Haz 2013 Saat 13:52
|
PEKİ HOCAM BİRDAHA BAŞIMIZA GELİRSE ATEŞ DÜŞÜNCE KESSEM İLACI OLUR YANİ.AMA HANİ KUTUYU BİTİRİN YADA 10 GÜN KULLANIN YOKSA TEKRARLAR FALAN GİBİ LAFLAR DOĞRU DEĞİL O HALDE.ATEŞ DÜŞÜNCE KESSEM EN AZINDAN ANTİBİYOTİĞİ AZ VERMİŞ OLURUM.
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Haz 2013 Saat 11:29
|
Tifo(hastalığı), Verem, Frengi ve H. Pylori gibi hastalıklar hariç, ateş düştükten sonra antibiyotiklere devam etmenin bir anlamı yoktur. Ateş düşürücü ilaçların etkisi olmadan, ateşin düşmesi, vücuttaki mikropların yokolduğunu gösterir.
|
|