Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ates tabusu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=39250
Tarih: 17 Eyl 2025 Saat 18:15

Konu: ates tabusu
Mesajı Yazan: ebru432
Konu: ates tabusu
Mesaj Tarihi: 15 Haz 2013 Saat 04:24
Sayin hocam... eski mail ve makalelerinizi okudum. yanlis anladigimiz bir kisim varsa lutfen beni duzeltin. Siz diyorsunuz ki ates bize dost. Mikrobik savas gostergesi. Atesli havaleden cocuga zarar gelmez aksine beynin kendini savunma mekanizmasidir. Soguk tatbiki yanlistir.39-40 derece olan ates icin tehlike gecmistir.Simdi hocam ben kendimin ve esimin kafasindaki Atesle ilgili kocakari usullerini uygulama tabusunu yenmeye calisiyorum.  Simdi benim bebegime atesli yatiyorken ne yapmam gerek birakayim oylece yatsinmi. Sayiklama yada baygin bakislara ragmen. Yoksa atesi dusurmeli ama bunun icin soguk tatbiki degilde sadece ilacmi kullanmaliyim. O kisimda bir eksiklik var. Esim kolanya alkolunu kullaniyor isi dusurmede makalenizi okudugumuz icin sirke yerine yani. Dogru bir uygulamami. Simdiden tesekkurler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Haz 2013 Saat 10:17
1- Doğru, ateş vücudun savunma mekanizmasıdır. Yüksek ısıda mikropların "metabolizması" çok arttığındandaha hassas hale gelirler ve yokedilmeleri daha kolay olur. Bu sebeple çocuk çok hırpalanmadığı sürece ateşi düşürmeyin. En kötü işlem, "soğuk tatbiki" dir. İç ısıyı (core temperature) düşürmeden, diş ısıyı (surface temperature) düşürürseniz, tekrar havale gelir.
2- Ateşli bir çocukta, ateşi düşüreceğinize, ateşin sebebini aramak ve gerekiyorsa onun tedavisini yapmak daha akıllıca bir işlemdir. Bakteriel olanlarda antibiyotikler faydalı olabileceği gibi, viral enfeksiyonlarda, zararlı bile olabilirler.
3- ASLA soğuk tatbiki yapmayın, gerekiyorsa ilaç ile ateşi düşürün.
4- Küçük çocuklarda cilde Alkol (kolonya) tatbikinde, hızla buharlaşan alkol solunumla alındığında, çocuğun "kan şekerini "düşürebilir ve daha kötü bir duruma sebep olabilir.
Bu bilgiler doktorlara bir "kazanç" temin etmediği için, Türkiye'de  kabul görmezler. 30 seneyi geçkin bir süredir bu bilgileri Üniversiteler bile görmezden gelirler.
Ateş düşürmenin bile ayrıca "ücretlendirildiği" bir memlekette yaşadığınızı unutmayın.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat