Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Dizleri yaralandı.

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=39306
Tarih: 21 Tem 2025 Saat 11:38

Konu: Dizleri yaralandı.
Mesajı Yazan: keskine
Konu: Dizleri yaralandı.
Mesaj Tarihi: 20 Haz 2013 Saat 01:10
Merhaba Kadir Bey,
Kızım 5 yaş 4 aylık.Dün dışarıda oynarken bisikletli biri kızıma çarptı ve kızım düştü dizleri epeyce yaralalandı.Kanadı ve derince etleri kalkmış,yüzülmüş.yanımda kolonya vardı döktüm biraz.Eve gelincede yıkayıp madecassol ve bebanthene plus sürdüm karıştırarak gece yatmadan ama gün içerisinde hiç sürdürmedi yaranın etrafıda kırmızı yüzüldüğü için mi iltihap oluyor bilemedim sulanma falan yok ama fucidin pomad sürsemmi yoksa sadece bepanthen plus ve madecassola u karıştırarak mı sürsem.Teşekkür ederim .

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Haz 2013 Saat 11:13
Fucidin pomat en iyisidir. Yara etrafındaki "kızarık bölgeye" ( yara üstüne değil) Tentürdiyot veya Battikon sürmenizin faydası olur.

Mesajı Yazan: keskine
Mesaj Tarihi: 25 Haz 2013 Saat 02:45

Kızım çok hareketli bir çocuk dizleri yeni kabuk tuttu.bugün koşarken yine düştü kabuklar koptu ve yara daha da derinledi epeyce derindi.Hastaneye götürüp pansuman yaptırdık.Batticon sürüp temizlediler ve sardılar.Nöbetçi çocuk dr. şansımıza çocuk cerrahı idi iz kalpı kalmayacağına sonra karar verebiliriz yara çok yeni dedi.Madecassol ve fito krem verdi 4 saat aralıklarda batticonlayıp dönüşümlü bol bol sür ve gazlı bezle kapat dedi.Cuma da kontrole çağırdı.İz kalırmı çok derin üstelikte kabuk tutan deriyi alıp götürdü ve yara daha da derinleşti.Korkma şimdi çok iyi kremler var dedi.Elimizden geleni yaparız dedi ama çok endişeliyim çünkü geniş bir alan :(( Siz ne önerirsiniz bu tedavi yeterli midir? İz kalırmı sizce? :((( 
Teşekkür ederim şimdiden cevabınız için.İyi ki varsınız.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Haz 2013 Saat 12:58
İzi kalsa bile, diz çok kıvrımlı bir deri olduğundan, kalan iz belli bile olmaz. Kremleri kullanın. Batticon 1 defa sürülür. Öyle 4-5 saatte bir değil.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat