Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

düşmeyen ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=39315
Tarih: 18 Eyl 2025 Saat 00:17

Konu: düşmeyen ateş
Mesajı Yazan: zeynepx
Konu: düşmeyen ateş
Mesaj Tarihi: 20 Haz 2013 Saat 22:44

kadir bey merhabalar

kızım 21.05.2008 doğumlu. dün akşam saat 5-6 civarı anaokulundan dönerken serviste ateşlenmiş. ölçtüğümde 38 civarındaydı. sabahta aile hekimine götürdüm. boğazlarının kızarık olduğunu söyledi sırtını dinledi o kadar. ateş düşürücü calpol, antibiyotik macrol, burun spreyi rinfat verdi. fakat ateşimiz hiç düşmedi. sadece antibiyotiğini verdiğim ilk yarım saat kırk beş dakika içinde düştü sonra tekrar çıktı. ateşi sürekli 38,5 ve 39,5 ciavrında dolaşıyor. sizden öğrendiklerimiz sayesinde bu bizim 5 yaşına kadar kullandığımız ikinci antibiyotik. daha öncede ilk 3 yaşındaydı antibiyotik kullandığında. ateş harici biraz burnu tıkanık ve ateşin verdiği bir halsizlik var sadece.  

antibiyotiği verdikten sonrada ishal gibi oldu. ben ilacın yan etkisi olduğunu düşündüm. sizce antibyotiğe devam etmeli mi. ateşin yanında başka belirti olmadığı için çok telaşlanmadım doğru mu?  ılık duş yaptırdım sürekli. eşimde ıslak bez kompres yaptı. ıslak kompres bana doğru gelmedi sizce doğrusu? bu kadar inatçı ateşde hiç yaşamadım. görüşlerinizi dört gözle bekliyorum.

iyi çalışmalar 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Haz 2013 Saat 09:39
Antibiyotiği hemen kesin. Çocuğunuz Gripal enfeksiyon geçiriyor, havalar ısındığından, "nezle hali" zaten çok kısa sürecek. İshalde antibiyotik yüzünden oldu. Şimdiki doktorlar, her ateşlenene antibiyotik veren "zavallı" kimselerdir. Piyasaya bol doktor temin edebilmek uğruna bu kadar rezil bir eğitimle ortalığa salınan bu doktorlardan daha fazla bir hizmet beklemeyin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat