Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Konuşmama :(

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=39321
Tarih: 19 Kas 2025 Saat 01:19

Konu: Konuşmama :(
Mesajı Yazan: Kardelensel
Konu: Konuşmama :(
Mesaj Tarihi: 21 Haz 2013 Saat 14:15
Hocam kolay gelsin.
Kızım 15,5 aylık oldu. Sadece anne baba mama ve dede diyor ve bunları da bilinçli söylemiyor. Yani bana anne demiyor.  Sadece bir ses olarak çıkarttığını düşünüyorum bu kelimeleride. Herkes bi yerden bişey söylüyor ve ben çok üzülmeye başladım artık. Çünkü yürümüyorda henüz. Emekliyor, koltuklara tutunup yürüyor, daha yeni yeni dayday durmaya başladı. İki gündür bi yere tutunmadan ayağa kalkmaya başladı. 11,5 kilo civarında. Birazda toplu bir çocuk. Hadi tamam yürümesi belki ondan ama konuşmaması benide endişelendirmeye başladı artık. 
Bizi taklit etmeyi seviyor, cee oyununu çok seviyor, ismini söylediğimde canı isterse bakıyor, bazen hiç umursamıyor. İstediği bişeyi parmağıyla gösterip işaret ediyor. Televizyonda reklam görürse çok dalıyor. Ama hiç çizgi film falan açıp başına oturtmadım. Çoğu zaman akşam baba gelene kadar televizyonu hiç açmıyoruz bile. Elimden geldiğinde ilgili bi anne olmaya çalışıyorum. Benden ayrılmıyor, sürekli onunla oturayım istiyor. Sürekli kucakta olsun istiyor. Hiç bir iş yapamaz oldum. Tek elle evde ne yapabilirsem. Yemeği bile mutfak tezgahına önüme oturtup öyle yapıyorum çoğu zaman. İstediği bişey olmadımı çok sinirleniyor. Ellerini yüzüne kapatıp ağlamaya başlıyor hemen.  
Yabancı biri sevmeye bile eğilse hemen ağlamaya başlıyor.  Yarım saat 45 dakika ayağımda salladığım oluyor uyuması için. Gece emmeye de çok kalkıyor. Kalkmasa bile yatakta dönüp duruyor. 
Hocam çok uzun yazdım sanırım kusura bakmayın. İçimdeki kuşkulara ne olur bişey söyleyin. İnternetten konuşmamasına bi bakayım dedim neler okudum neler :( Ve Çok üzgünüm gerçekten. :(
Cevabınızı bekliyorum hocam çok teşekkür ederim şimdiden. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Haz 2013 Saat 19:49
Bu yaşta bir çocuğun konuşma mecburiyeti yoktur. 4 yaş bitene kadar da "dıgıl-dıgıl" gidebilir. tek başına "izole"  dilsizlik yoktur. Disizlerin tamamı sağır olduklarından, duyamadıklarından konuşamazlar.  İşitmesinde bir problem yoksa, merak etmeyin, eninde-sonunda konuşacaktır.

Mesajı Yazan: Kardelensel
Mesaj Tarihi: 22 Haz 2013 Saat 01:55
Yok hocam duymasında bi problem yok şükür. Doğduğunda da yapılmıştı işitme testi. 
Aslında biliyorum bu 4 yaş mevzusunu. Kızkardeşimin oğlu 3 yaşını bitirdi ve daha yeni cümle kurmaya başladı. O da belli belirsiz. Şimdilik sadece annesi anlıyor. Soyaçekim gibi bişey olabilir mi hocam konuşmada? 
Bi de bu gece bu kadar sık uyanıp uykuya çok geç dalması konusuna ne dersiniz hocam? Çünkü sabaha kadar en az 4-5 sefer uyanıyor ve sanki rahat değil gibi uykusu. Sabaha kadar yatağın yatmadık tarafını bırakmıyor. 

Mesaj Tarihi: 22 Haz 2013 Saat 09:50
Doğru, soyaçekim vardır.
Sık uyanması ve huzursuzluğu; odasının sıcak olmasından olabilir. Eğer sıcak değilse, ve başka bir sebep de bulamazsanız, 5 gece yatmadan evvel; 1 ölçek Sipraktin verin.

Mesajı Yazan: didemipek
Mesaj Tarihi: 22 Haz 2013 Saat 17:11
hocam bu sipraktini 15 aylık kızımda kullanabilirmiyim. oda gece sürekli ağlıyor sabaha kadar çok huzursuz yatıyor. bazen sürekli memede kalmak istiyor bazen meme almıyor ayakta sallanmak istiyor. doymuyor mu açmı diye biberonda süt verdim ağzına değer değmez kıyameti kopardı. gecelerimiz kabus gibi.

Mesaj Tarihi: 22 Haz 2013 Saat 20:51
5 gün bir deneyin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat