Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kabızlık!!!!!!!!!!!!!!

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=39381
Tarih: 10 Kas 2025 Saat 12:30

Konu: kabızlık!!!!!!!!!!!!!!
Mesajı Yazan: alexy
Konu: kabızlık!!!!!!!!!!!!!!
Mesaj Tarihi: 28 Haz 2013 Saat 13:42
doktor bey 
kızım 8 aylık ve mamaya geçiş yaptıgımdan berı kabızlıgı var. artık buna kabızlıkmı denıyor bılmıyorum ama çok zor durumdayım. 
kakasını yaparken çok zorlanıyor. kakası çok sert. fitil kullansam hemen dışarı atıyo şimdiye kadar pek bi işe yaramadı. şurup denemek ıstıyorum ama bağırsaklarını tembelleştirir diye çok çekiniyorum. makatına zeytin yağı suruyorum işe yaramıyor. kahvaltısına ara ögunlerınede zeytın yagı kullanıyorum gene bi işe yaramıyor. kesinlikle kabızlık yapabilecek sebze meyva vermıyorum kan ilacını bile kullanmıyorum daha kötu yapar diye

bugun gene aynı şekılde çok zorlandı makata zeytın yagı surdum gene çok zorlandı fıtıl verdim daha çok zorlanarak dısarı attı ve makatın ucu sanırım zorlamadan az yırtıldı ve hafıf bı kanama oldu. Confused

lütfen bana bi çare önerin. ne kullanmalıyım. bagırsaklarınıda tembellestırmek ıstemıyorum. 

saygılarımla

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Haz 2013 Saat 10:36
Diyetindeki; Pirinç, Patates, Muz ve Elmayı çıkarın, düzeldikten sonra teker teker ve azdan başlayarak tekrar verirsiniz.
Duphalac akşamları; 5ml verin. Bu ilaç bir "müshil" ilacı olmadığından, barsak tembelliği yapmaz. Bir cins; "Prebiyotik" şekerdir, bakteri miktarını arttırarak kakayı yumuşatır. Kaka yumuşadıkca, ilacı azaltır veya kesersiniz.  

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat