kadir bey merhabalar, yine size birkaç konuda danışmak istiyorum izninizle..
1- bizi izmitte yaşıyoruz, burada su çeşmeden içilebiliyor, bizde şişe su kullanmıyoruz. ama 13 aylık kızıma şişe su kullanıyoruz. bu sularlada ilgili bir sürü şey söyleniyor. sizce kızıma çeşme suyu verebilir miyiz? ya da şişe sular ne kadar güvenli, onlarıda kaynatmak lazımmıdır?
2- eşim işi sebebiyle cep telefonunu gece açık bırakıyor. kız bazen bizim odada kalıyor, açık cep telefonu ne kadar zarar verir?
3- kızımızın bakıcısı işten ayrıldı, bakıcı arıyoruz ama bulamazsak uygun birini son çaremiz kreş olacak. 13 aylık bir bebek için kreş ne kadar uygun bilemiyorum. kışın çok mu hastalanır, kreş kızın psikolojisini çok mu etkiler. sanki kızımı yetimhaneye vereceğim, o derece kötü hissediyorum kendimi:((
4-son sorum, kardeşimin 12 aylık kızı 15 kiloyu aştı. kilo alımı durmuyor. ağırlıklı anne sütü alıyor, ek gıdayla pek arası yok. 2.850 gr.doğmuştu, ne yapmak lazım? çok emiyor, yenidoğan gibi aynı.. anne işe başladı, o yokken ek gıda çok az alıyor ama anne eve gelince saat başı uzun uzun emiyor, nasıl bir yol izlemek lazım bu kilo artışıyla ilgili, anne çok endişelenmeye başladı ama sütten kesmeyi asla düşünmüyor.
sabrınıza ve ilginize çok teşekkür ederim, sevgilerimle...
|