Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kusma ishal

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=39432
Tarih: 07 Eyl 2025 Saat 17:02

Konu: kusma ishal
Mesajı Yazan: semuna
Konu: kusma ishal
Mesaj Tarihi: 04 Tem 2013 Saat 03:32
Mrb hocam suan biz anntalyada tatildeyiz, 4yasindaa kizim sabahtan beri bi istahsizlik huzursuzlukls basladi aksamda kustu , simdi gece 3 kere dahsvkustu kusarkende ishal kacirdi bi kerr bi kerrde kendi ishal yapti , ishalden sonra gece uyumustu sut istedi tekrar karnim agriyor dedi kustu , ateside var cok halsiz,  ne yapmaliyim hocam tahlil falan yaptirmalimiyim.simdiden tşkler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Tem 2013 Saat 09:42
SAKIN, tahlil filan gerekmez, hele ilaç SAKIN vermeyin. İshal başladıktan sonra, kusma olmadı ise, bu basit; Bakteriel bir ishaldir, 2 günde düzelir. Eğer ishalden sonrada kusma devam ederse; bu Rotavirüs gibi viral bir ishaldir, 1 hafta kadar sürer. Her iki durumda da SAKIN ilaç kullanmayın, bol su içirin. Kola ve/veya yarı yarıya hazırlanmış, "Vişne-soda" karışımı iyi gelir.

Mesaj Tarihi: 04 Tem 2013 Saat 09:54
Hocam sabah yine ishal çıktı miğdem bulanıyor basım ağrıyor diye ağlıyor çok basım ağrıyor dıyor birazda ateşi var geceyi ilaçsız geçirdik ağrı kesici verebilirmiyim çok basım ağrıyor derse

Mesaj Tarihi: 04 Tem 2013 Saat 10:23
Hocam hastaneye geldik bağırsak enfeksiyonu dendi . Kilo kaybı olduğu için serum takılacak

Mesaj Tarihi: 04 Tem 2013 Saat 12:32
Siz aranmışsınız. Ben size söyledim. Kusma olmayan bir çocukta, tek başına ishal ile su kaybı olmaz. Baş ağrısı olursa, Calpol veya benzeri bir ilaç verebilirsiniz.

Mesaj Tarihi: 04 Tem 2013 Saat 13:40
Hocam kusmada var ama :( serumun zararı olur mu baş ağrısınada pedifen verildi

Mesaj Tarihi: 04 Tem 2013 Saat 18:19
http://bit.ly/c25MCx">

Mesaj Tarihi: 04 Tem 2013 Saat 18:20
Hocam sonuclar bunlar birde siz bakarmisiniz

Mesaj Tarihi: 05 Tem 2013 Saat 09:32
WBC çok düşük, sakın antibiyotik vermeyin. Muhtemelen, ROTAVİRÜS veya benzeri virütik bir ishal geçiriyor. Zaten, ishal başladıktan sonra kusmaların devam etmesi, hastalığın, virütik ishal olduğunun delilidir. Su bile içemiyor derseniz, Emedur100  fitil ile kusmayı kontrol altına almaya çalışın, alamazsanız, Serum o zaman gerekir.  

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat