Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Acil-ates

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=39494
Tarih: 18 Eyl 2025 Saat 00:19

Konu: Acil-ates
Mesajı Yazan: Canata
Konu: Acil-ates
Mesaj Tarihi: 10 Tem 2013 Saat 16:21
Kadir bey iyi gunler;oglum 8 aylik ilk kez dun ateslendi.38-38.5 gibiydi biraz bekledik calpol verdik ama dusmeyince hastaneye goturduk bilirsiniz ingiltere de acil serviste 3 saat bekledikten sonra onlar da bir ates dusurucu verdiler agizdan ve genel bir muayene yaptilar iyi dendi hafif bi kizariklik varmis bogazinda cok az oksuruyor.geldik gece ama hala geceden beri dusmuyor atesi.sabah ilik bi banyo da yaptirdim.
simdi sizin eski mailleri inceleyince biraz rahatladim ates konusu yazinizi okuyunca o yuzden sorum calpol devam etmeli miyim gun icinde hastanede atesi oldukca verin dediler?
bebegimin hareketleri cok agirlasti zorla hareket ediyor halsiz su iciremiyorum istemiyor ama bolca emziriyorum o istedikce rahatliyor sanirim butun vucudu buz gibi sadece kafasi ve yuzu cok sicak yaniyor cok endiseleniyorum?yapabilecegim bisey varsa soyleyebilirseniz cok sevinirim.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 10 Tem 2013 Saat 22:13
Kadir bey ayrica inanilmaz salyasi var giderek artti surekli su gibi akiyor.cok mizmiz normalde sakin ve hic aglamayan bir cocuk gorenler dis diyorlar bisey yapmaya gerek yok diyorlar ama ates beni korkuttu acikcasi..kusura bakmayin sizi de rahatsiz ettim ayni konuyla ilgili ama..tesekkurler

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Tem 2013 Saat 23:06
Ateş; acil değildir... Ateşi çıkaran hastalık, ACİL olabilir. Süt dişleri ASLA ateş, ağız suyu yapamazlar. 8 aylık bir çocukta hala anneden geçen antikorlar mevcut olduğundan, antibiyotik gerektirecek hastalıklar, olmaz. İlk 1 sene ateşli hastalıklar; viral orijinlidirler. Çocuğunuz Grip geçiriyor, 2-3 gün sonra burnu akmaya, ve öksürmeye başlayacak. ATEŞİ 4-5 GÜN SÜREBİLİR. Eğer ateş düşer ve bir döküntü dökerse, bu da; 6. Hastalık( 6th Disease)  geçiriyor demektir .
MUTLAKA; Sitemizin ilk sayfasındaki "Yazarlar" bölümünden benim makalelerim arasındaki, ateş ile ilgili 2 makalemi okuyun.

Mesaj Tarihi: 10 Tem 2013 Saat 23:49
Kadir bey Cok tesekkur ederim.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat