Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ishal

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=39573
Tarih: 03 Ağu 2025 Saat 03:39

Konu: ishal
Mesajı Yazan: durucan
Konu: ishal
Mesaj Tarihi: 16 Tem 2013 Saat 23:26
iyi gunler..
16 aylik bir oglum var. kizimin aksine ishale yatkin bir bunyesi var. gunde en az 2 3 kez kakasini yapiyor genelde civik oluyor. zaten cok kilosu yok 15 aylik 9860 kg. di. 
10 gundur devam eden gunde 5_6 kez sulu sumuksu yesil ve pis kokulu yapiyor. 1 haftada geer diye bekledim. birkac kez reflor verdim ama gecmiyor. atesi yok kusmasi yok ama cok istahsiz bu aralar nerdeyse bir sey yemiyor.pediasure kullaniyoruz ne yapsam zayifladi sanirim. azi disleri cikiyor bu sirada. ayni anda3 disi cikiyor.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Tem 2013 Saat 09:35
Kilo eksiği yok. İshal kesici ilaç vermeyin. Reflor, ishal ilacı değildirki, sizin çocuğun ishaline iyi gelsin!!! Reflor, barsaklardaki yaralı bakterileri ihtiva eden bir tozdur ve ancak antibiyotik kullanımı ile yokolan yararlı (Probiyotik) barsak bakterilerini yerine koymaya yarar. dişler rahatsızlık vermez, duyduklarınızın tamamı "kocakarı" uydurmalarıdır. Pediasure çözüm olmayacak, paranıza yazık.

Mesaj Tarihi: 17 Tem 2013 Saat 09:41
ishali ne kadar surerse doktoea gotureyim. birde istahi icin sipraktin versemmi uykusuda azaldi. uykudada kaka yapiyor. 

Mesaj Tarihi: 17 Tem 2013 Saat 10:00
Kusma olmadan, tek başına ishal ile susuz kalınmaz. İshal, kusma ile beraber olursa tehlikelidir. Hastalık varken Sipraktin kullanmayın.

Mesaj Tarihi: 18 Tem 2013 Saat 17:23
doktor bey ishal ne kadar surer ve ne kadar olursa tehlikelidir. bugun 12-13. gun hala bitmedi sayı azalmıstı dun 6 kez yaptı. bugun daha 2. kez ama kokulu, cıvık, sanki köpürcekmiş gibi açık yeşil.tahlilmi yaptırsam, ishale iyi gelen mama varmı humana ondan alsammı.. ateş kusma yok genel durumu iyi ..

Mesaj Tarihi: 19 Tem 2013 Saat 00:26
Süresini bilemem, bakterinin cinsine ve alınan bakteri sayısına göre değişir. Eski yazıları okuyun, yoksa bu suallerin arkası gelmez.

Mesaj Tarihi: 21 Tem 2013 Saat 11:12
hemen ilaci kesicem. peki daha kac gun surer. alerji kaynakli olabilirmi. kilo alamiyor1.5 ayda 20 gr almis ( saniimaldiklariniverdi)diyet yapsammi.

Mesaj Tarihi: 21 Tem 2013 Saat 11:16
Sürsini bilemem, değişir. Allerji değil. Eski mailleri okuyun.

Mesaj Tarihi: 24 Tem 2013 Saat 20:23
dr bey ilqci kestim.diyet yaptim. aptamil hn25 verdim.sutu kestim bayagi toplamisti. pazar gununden beri iyiydi. bugun sabah sut verdim. yine ishale dondu. 6 kez sumuksu civik sekilde yapti. sutemi alerjisi var acaba neyapsam

Mesaj Tarihi: 25 Tem 2013 Saat 13:29
2-3 ay süt vermeyin, sonra tekrar deneyin.

Mesaj Tarihi: 25 Tem 2013 Saat 19:13
sut vermeyeyimde annesutude yok. ne versem yogurt falan mi? ama biberonla birseyler istiyor ne versem

Mesaj Tarihi: 26 Tem 2013 Saat 12:43
Şimdilik, mama ile gidin.

Mesaj Tarihi: 26 Tem 2013 Saat 12:56
hn25 mi normal devam sutumu.  yogurt peynirde yasakmi    
cokk tesekkurler

Mesaj Tarihi: 26 Tem 2013 Saat 16:16
Denemeden bilemeyiz. Deneyip, görelim.

Mesaj Tarihi: 26 Tem 2013 Saat 16:32
bugun kati sekilde yapti maa kakasinda bircok pihti seklinde buyuk sekilde domatesrendesi gibi kalintilar var. bu kanmidir yoksa yemeklerdeki domatesmidir. kansa ne yapmaliim hangintahlilleri?  kan oldugunu nasil anlarim

Mesaj Tarihi: 26 Tem 2013 Saat 18:29

Öyle kan olmaz. Sakın bir ilaç vermeyin, HİÇBİR ŞEY YAPMAYIN...

Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2013 Saat 22:50
dr bey 1 haftadir aptamil hn25 veriyorum hic ishal olmuyor. yogut ve peynir veriyorum. sut icince ishal oluyor.  sanirim. bu sut alerjisimi yoksa laktoz intoleransimi. aptamil hn 25 buyumesini saglarmi. normal mamami vereyim....

Mesaj Tarihi: 04 Ağu 2013 Saat 08:59
1- Normal Aptamil deneyebilirsiniz.
2- Allerji değil, sütü hazmedemiyor.
3- Laktoz intoleransı, bu yaşta olmaz, büyüklerde olur.
4- Aptamil HN ile de büyür ama pahalıya büyür.

Mesaj Tarihi: 18 Ağu 2013 Saat 23:26
dr bey
aptamili verince kakasi biraz yumusuyor yani gunde 3 kez civik beze bulasmis sekilde oluyor. 
hn 25 verince sekilli uzun sekilde hafif sert oluyor. aptamil dokunuyor demekmi yoksa civik sekilde olmasi onemli degilmi.? hangisini versem.
birde tatilden gelirken mamalar ve bazi ilaclar arabada 1 gun kaldi. sicakta acaba bozulmuslarmidir

Mesaj Tarihi: 19 Ağu 2013 Saat 06:56
1- Yari yariya hazirlayin, bakalim nasil olacak.
2- Mamalarin kokusuna bakin, acimis yag gibi kokuyorsa atin. Ilaclarin da "son kullanma tarihlerinden" en az 6 ay indirin, gecmiyorsa kullanin.

Mesaj Tarihi: 19 Ağu 2013 Saat 23:16
dr bey bazi yazilarinizda festal drajeyi okudum acaba biim durumumuz enzim eksikligi olabilirmi en az 3 kez kaka ve civik sekilde. sadece hn 25le duzeliyor biraz .festali denesem zrarai olurmu

Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2013 Saat 01:16
Festalin bir zarari olmaz, isterseniz bir deneyin ama ben pek benzetemedim. Sizinkisi, sanki zamanla duzelebilecek bir durum gibi duruyor ama bellimi olur? Tip'da hicbir sey kesin degildir. 1 hafta sonra bir degerlendirelim.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat